Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijeti li propadanje Humu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijeti li propadanje Humu, najmanjem gradu na svijetu, smještenom u srcu Istre? Gradić s 21 stanovnikom ima gotovo sve kuće obnovljene, ali gradske bedeme, stare gotovo tisućljeće, opasno je načeo zub vremena.

Pedesetak metara bedema oko Huma već je nestalo u odronima, dok za tisuće turista koji mjesečno pohode najmanji grad na svijetu obilazak postaje opasan po život.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja

Ritam radova na obnovi humskih zidina diktira novac, a njega nikad dovoljno. Ministarstvo kulture do sada je uložilo 150.000 kuna, što je nažalost nedovoljno da bi stanovnici i turisti mogli biti sigurni.

Hoće li se zidine stare gotovo cijelo tisućljeće koje propadaju od oborinskih voda, korova, korijenja drveća izdržati do sanacije? Stanovnici najmanjega grada na svijetu, njih 21, nadaju se da hoće i da će ih i dalje posjećivati rijeke turista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene