Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težak propust pravosuđa

Prije osam godina nisu naložili liječenje pod nadzorom, sada je ubio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Težak propust u pravosudnom sustavu otkriven je u Zadru.

Jučerašnje ubojstvo muškarca u zadarskom zaleđu otkrilo je kako je ubojica 2003. zbog neubrojivosti oslobođen krivnje za pokušaj ubojstva, te mu nije naloženo liječničko praćenje. Jučer je nasmrt pretukao 62-godišnjaka. I pokušaj ubojstva i jučerašnje ubojstvo počinio je u alkoholiziranom stanju. Oslobađajuću presudu prije osam godina donio je zadarski Županijski sud. Cijelu noć u društvu još jedne osobe do smrti je tukao 62- godišnjaka, na proslavi Đurđevdana, pred očima preplašenih domaćina kod kojih su došli na večeru.

Pročitajte i ovo Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao Odlagalište otpada u Obrovcu - 4 200 KUNA PO TONI Obrovčani bijesni jer Grad želi zarađivati deponiranjem tuđeg komunalnog otpada: ''To je jedna nakaradna odluka''

'On nije bio bez batina sat vremena, od sedam do sedam do sedam nije bio bez batina kako su ga tukli i mučili', ispričala je svjedokinja Dara Gagić. Ukućani su načuli kako pripiti ubojica žrtvu optužuje za uplitanje u ljubavni trokut. Zbog straha nisu se usudili pozvati policiju.

>> Pretukli ga na smrt, ubacili u auto, pa ujutro odvezli i zvali policiju u pomoć

'Nisam imao signala, a i bio sam u šoku', ispričao je svjedok Zoran Gagić. Tko će mu sad suditi za ubojstvo s pravom se pitaju svi koji poznaju ubojicu iz zadarskog zaleđa. Osam godina ranije, Zadranin je već je optužen za pokušaj ubojstva. Nakon što je poznanika premlatio i pretvorio ga u trajnog invalida, zadarski Županijski sud zbog neubrojivosti oslobađa ga optužbe. U presudi je napisano kako nije opasan za okolinu.

'On je stalna latentna opasnost, pogotovo već ako je učinio kazneno djelo', tvrdi sociolog dr. Zlatko Mileša. Puštanjem ubojice na slobodu, Sud nije načinio jedini propust. Dokumentaciju kojom je dokazao da je redoviti posjetitelj liječničkih kontrola, sudsko vijeće uvažava te mu ne nalaže liječenje pod nadzorom ni bolničkog ni zatvorenog tipa.

'Nemamo nikakav sustav praćenja recidivista. Mene zanima koliki je postotak takvih jer ovo stvarno otvara novo područje', tvrdi sociolog Mileša. Jučer je u pripitom stanju ubio čovjeka. Sud je još 2003. u presudi objavio kako je upravo alkohol u kombinaciji s psihičkim poremećajem kojeg je imao izazvao neubrojivost zbog koje je prije osam godina oslobođen krivnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene