Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prije kampanje stranke dužne objaviti podatke o financijskim sredstvima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno izborno povjerenstvo (DIP) uputilo je svim političkim strankama pismo kojim ih podsjeća na obvezu da do početka izborne promidžbe objave okvirne podatke o visini i izvoru sredstava, koje namjeravaju utrošiti za izbornu promidžbu.

"Na temelju članka 31. Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor ("Narodne novine", broj 69/03-pročišćeni tekst i 19/07) svaka politička stranka koja je istakla liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, dužna je do početka izborne promidžbe objaviti okvirne podatke o visini i izvoru vlastitih sredstava koje namjeravaju utrošiti za izbornu promidžbu.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto, ilustracija Izbori u srijedu 17. travnja Počinju teći rokovi za sastavljanje lista i prikupljanje potpisa: Evo i koliko će trajati predizborna kampanja Provjereno: Hrvatski sabor - 1 Unosan biznis Svi mi sudjelujemo u njihovom financiranju, a jedna osoba može ih osnovati koliko želi: Novih stranaka imamo na izvoz

Podatke o visini i izvoru vlastitih sredstava koje namjeravaju
utrošiti za izbornu promidžbu, dužni su do početka izborne promidžbe objaviti i kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina i nositelji neovisnih lista.

Stoga, Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske podsjeća sve političke stranke, kandidate za zastupnike nacionalnih manjina i nositelje neovisnih lista na tu zakonsku obvezu", navodi se u pismu DIP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene