Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđena 69-godišnjakinja

Sjećate li se? Prije četiri godine dva su se MiG-a sudarila iznad Plaškog!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo četiri godine prošle su od sudara dvaju MiG-ova iznad Plaškog u kojem je teške tjelesne ozljede zadobila 69-godišnja Marija Klipa koja je u tom trenu u polju iskapala krumpir.

23. rujna 2010. godine na području Plaškog dva MiG-a 21 prilikom izvođenja vojne vježbe sudarila su se u zraku i pala pri čemu je ozlijeđena 69-godišnja Marija Klipa.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Slika nije dostupna Zrakoplovna nesreća DODATNO VJEŠTAČENJE Pilotima sudarenih MIG-ova prijeti kazna od jedne do deset godina zatvora

MiG-ovima su upravljali satnik Igor Trošelj i natporučnik Marijan Kudlik koji su zadobili samo lakše ozljede. Marija Klipa nije bila te sreće. Zadobila je teže ozljede od krhotina srušenih MiG-ova i otada je bila na devet operacija.

'Ne vjerujem da ću dobiti novac, čekaju da umrem'

Zdravstveno stanje i danas joj je narušeno, a 2011. godine odbila je odštetu od 350.000 kuna smatrajući da je premala i otada se sudi s državom.

Četiri mjeseca nakon nesreće Ministarstvo obrane obznanilo je rezultate istrage. Kazali su kako uzrok sudara MiG-ova nije bio kvar nego kriva procjena meteoroloških uvjeta te nepridržavanje procedure tijekom i nakon vježbe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene