Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najčešća želja je zdravlje

'Prije 14 godina sam prestao pušiti, sve druge odluke donosi žena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devet od deset novogodišnjih odluka propadne, pa su Hrvati većinom od njih odustali. Tek su poneki entuzijasti odlučili da će dodatno zarađivati ili pak poraditi na prinovama u obitelji.

‘U 2011. nema odluka, štednja je’, rekla je jedna od građanki koju smo anketirali, a veliki broj građana rekla je kako neće donijeti nikakvu novogodišnju odluku. Odlučna je ipak bila jedna gospođa. ‘Odlučila sam da moram potražit još jedan posao da mogu preživjet u Hrvatskoj od mirovine’, rekla nam je gospođa.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj magnituda 4,1 Potres pogodio Tursku: "Prvo sam pomislio da mi se vrti u glavi" Smeće na gradskim ulicama nakon proslave Nove godine - 2 smeće posvuda FOTO Pogledajte kako su izgledale zagrebačke ulice nakon proslave Nove godine

>> Kako donijeti prave novogodišnje odluke? Doznajte ovdje!

Dr. Vladimir Gruden objasnio je pristup novogodišnjim odlukama. ‘Svi jedan drugome uglavnom želimo zdravlje kad si čestitamo. Isto tako, donosimo odluke koje su vezane za zdravlje - znači prestajem pušiti, piti, počinjem raditi gimnastiku, ali kada prođe nekoliko dana u novoj godini kažemo kako nismo tako mislili’, kaže Gruden.

Dosta ljudi nikada se nije pridržavalo novogodišnjih odluka. Mi smo ipak pronašli jednog sugrađanina koji je prestao piti alkohol i drugog koji je prestao pušiti. ‘Tu sam odluku donio prije 14 godina, a sve ostale odluke donosi supruga’, rekao nam je stariji gospodin.

Tko ipak smisli odluku neka je razglasi svima pa je 2. siječnja, kad motivacija popusti, možda ipak zbog srama provede u djelo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene