Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kap koja je prelila čašu

Prijave prosvjednicima pred Rockwoolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pićanština je opet na nogama! Petorici njihovih sumještana stigle su prekršajne prijave zbog organiziranja neprijavljenog prosvjeda ispred tvornice kamene vune Rockwool. Mještani kažu kako im je to za sada jedini način borbe za svoje i zdravlje svoje djece. Ogorčeni su i pitaju se, zašto zakon nije jednak za sve?

Mještanima Pićanštine, prekršajne prijave prelile su posljednju kap u čaši. 'On nas zove dolje, on je organizator prosvjeda Rockwoola dolje, evo da ovako radi i da ne smrdi, nikad ne bismo se pojavili', komentira prijavu Otavio Marčac, koji je jedan od petorice, kojoj je uručen prekršajni nalog. 'Mogu me samo u Remetinec povesti, svaki dan ćemo čekati, drugi dan smo dolje, samo neka nas oni guše. Specijalce su mi dovezli dolje', dodao je gospodin Otavio.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

S gušenjem se, kako kažu prosvjednici, svakodnevno bore. 'Imam metalni okus u ustima, kiseli okus u ustima i ja onda moram napustiti otvoreni prostor', pojašnjava, Vlado Krpan, no iz Rockwoola poručuju kako je zrak čist. 'Rockwool ne zagađuje, ne predstavlja opasnost za okoliš i ljude i to su pokazale brojne analize nezavisnih i ovlaštenih institucija', tvrdi Anđelka Toto Ormuž, glasnogovornica Rockwoola. Iz Rockwoola kažu da se i oni uskoro spremaju na pokretanje sudskog procesa protiv mještana koji ometaju rad tvornice, a u Potpićnu se počelo, čini se, dimiti na sve strane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene