Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijatelji životinja: Napuštanje životinja je kažnjivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Prijatelji životinja u sklopu kampanje "Obitelj na more, a pas na ulicu" upozorava građane da je napuštanje životinja po novom zakonu kažnjivo s 5000 do 15.000 kuna.

Napuštanje životinja je izravno zlostavljanje jer se radi o namjernom izlaganju gladi, žeđi, ranjavanju ili smrti od vozila i svemu drugome što se napuštenoj životinji može dogoditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Omiljena TV lica za vašim stolom Pomozite životinjama: Otiđite s Fani Stipković na večeru! Slika nije dostupna Video: Prosvjed 'Prijatelja životinja' na Trgu zbog Farme

Osim toga, upozorava udruga, građani koji napuštaju kućne životinje izlažu opasnosti i sugrađane u prometu te nameću lokalnoj zajednici financijski teret zbrinjavanja životinja.

Udruga smatra da bi ta neodgovornost trebala biti strože kažnjavana i da je kaznena odredba od 5000 do 15.000 kuna po Zakonu o zaštiti životinja dovoljna opomena osobama bešćutnima prema životinjama da ih ne nabavljaju ako je kane napustiti.

Kako bi upozorili građane da ne napuštaju životinje, Prijatelji
životinja će tijekom ljeta postaviti jumbo plakate.

Prijatelji životinja pozivaju građane da ne nabavljaju kućne
životinje ako nisu spremni prihvatiti i obveze vezane za njihovu skrb te da, kada se odluče za novog člana svoje obitelji, ne kupuju kućnu životinju, već udome napuštenog psa ili mačku kojima će na taj način spasiti život.

Udruga najavljuje da će se nastaviti zalagati da se još uve godine uvede zakonska obveza čipiranja svih pasa u Hrvatskoj.

Kampanju "Obitelj na more, a pas na ulicu" poduprli su Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Arto, Cro-a-Porter, Europlakat, Vector Design i Zale.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene