Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bio je siguran i pažljiv vozač'

Prijateljima nije jasno kako je Alen Poropat sletio s ceste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražuju se sve okolnosti smrti A. Poropata koji je nađen nakon 55 dana potrage.

'S odmorišta uz cestu nas dvojica spuštali smo se kroz šumu u provaliju, prijatelj je kazao da tu neće biti ništa, ali ipak sam krenuo dublje. Ugledao sam skuter, pet metara od njega i tijelo, neprepoznatljivo. Nisam mogao gledati, znao sam da smo našli Alena, ali prizor je bio strašan', tužnim glasom dan nakon što se oporavio od šoka priča Emil Černeka, prijatelj Alena Poropata, nestalog Riječanina koji je nakon 55 dana potrage nađen mrtav u provaliji podno ceste za Buzet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema ga 22 dana Više ne znaju gdje da ga traže: 'Trebalo je brže locirati signal mobitela' Slika nije dostupna Prijatelji ga traže Mobitel nestalog Alena Poropata lociran uz granicu sa Slovenijom

Emil, koji ga je i posljednji vidio živog, i brat mu Dean osnovali su grupu na Facebooku i predvodili potragu. Više od tisuću od 11.000 članova grupe na vijest da je Alen pronađen mrtav obitelji i prijateljima izrazilo je sućut. Alenova je majka u bolnici, oca je shrvala vijest o smrti sina jedinca. Prijatelje pak, iako se teško mire s gubitkom, tješi što će barem znati gdje je Alenov grob.

Emil kaže da je Alen bio pažljiv i spor vozač, rijetko je pretjecao pa mu nije jasno kako je sletio s ceste. Pomišljali su, govori, da je žrtva kriminala, trgovine organima. No nisu mislili da je nastradao u prometu. Braća Černeka zahvaljuju dobrovoljcima iz svih potraga, a posebno Buzećanima koji su subotnje traganje organizirali na terenu gdje je bio zabilježen posljednji signal s Alenova mobitela. Sa slovenskog repetitora jer je bližim hrvatskima to, sad se zna, priječio usjek. Danas će u Puli biti obavljena obdukcija pa će se i službeno utvrditi identitet i uzrok smrti.

Naloženo je i vještačenje skutera te se očekuje da će taj nalaz, uz rezultate očevida s terena i obdukcije, rasvijetliti okolnosti pogibije. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene