Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak priče

PRIČA POSTAJE JOŠ UVRNUTIJA Psihijatar pomagao Titu Gubiću u muljažama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je pritvoren jer je prijetio Emi Branici, Tito Gubić napokon je dostupan pravosuđu.

Tito Gubić godinama je muljao, izbjegavao ročišta, mijenjao adrese, manipulirao s identitetom, kako ne bi odgovarao za sve zločine koje je počinio.

Pročitajte i ovo Zimske gume - 1 Teška krađa Mladić opelješio vulkanizersku radnju: Krao automobilske gume i opremu u vrijednosti 40 tisuća eura Teška prometna nesreća u Bjelovaru Poginuo vozač traktora Policija objavila detalje teške nesreće na bjelovarskoj obilaznici

Ali sada je došlo vrijeme za naplatu. Međutim, mi smo nastavili istraživati tko su njegovi pomagači jer očito je kako toliko dugo nije mogao varati sam. I tu priča postaje još uvrnutija.

Psihijatar koji nam tvrdi da je njegova žrtva, zapravo ima kaznenu prijavu bolnice u kojoj je radio jer je pomagao Titu Gubiću u muljažama. Ali ima psihijatar i dva imena kao i Tito. A još nešto imaju zajedničko.

Dobili smo i anonimno pismo iz bolnice i dojave kako su on i Tito zapravo bili u vezi. Također, protiv njega i Tita bolnica je podnijela kaznenu prijavu. On sve to negira. Ali baš poput Tita Gubića ima dva imena, ima čak i grudi... Previše je tu podudarnosti.

Upravo zbog istražnog zatvora koji mu je određen Tito se pojavio na ročištu u jednom od brojnih postupaka koji se vode protiv njega. Jer sada je dostupan pravosuđu. Ukrao je haljine, vjenčanice i komplete - sveukupno 13 odjevnih predmeta vrijednih 13.680 kuna. Tužiteljstvo za njega u ovom slučaju traži 14 mjeseci zatvora. Ali ipak glavnu pomutnju na sudu izazvala je njegova osobna iskaznica.

Zamolili ga da obuče sako, zbog izuzetno neugodnog prizora

Prošli tjedan javio nam se liječnik koji tvrdi kako je liječio Tita Gubića odnosno pripremao ga za operaciju promjene spola početkom ove godine. Javio se jer mu je kaže, prekinuo liječenje i nije dao dozvolu za odlazak na operaciju. Ali i tvrdi kako mu je u sklopu liječenja propisivao antidepresive i antipsihotike.

Rekao nam je kako je Tito podizao najjače antipsihotike na tržištu, izrazito opasne lijekove. A zbog stanja u kojem je, prije nego je preminuo, u bolnicu dospio Alojzije Cesar, sumnja kako ih je Tito upravo njemu prekomjerno dao. Kaže, bio je vješt u tome. Uvijek je bio glasan i prijetio.

''Ona je non stop tijekom cijelog liječenja tražila prijave, kako na djelatnike policije, tako na djelatnike medicinskih službi, tako na djelatnike socijalnih službi, znači na apsolutno sve'', rekao je dr. Borna Belša za Tita.

Ove su izjave snimljene prošloga tjedna. Kako je u priči psihijatra bilo previše nelogičnosti, i nedovoljno dokaza koji potkrepljuju njegove riječi, nismo ovaj razgovor objavili.

Čak smo ga za vrijeme snimanja zamolili da obuče sako, zbog izuzetno neugodnog prizora, ženskih grudi na muškom tijelu.

''Ja mogu govoriti u muškom rodu jer znam, ja jedini mogu potvrditi da on ima muško spolovilo, a da aposlutno nije žensko. On se pretvara i oko trudnoće. Ne može netko u tim godinama biti trudan i imati menstruacije'', kaže dr. Belša.

Ali muškarac ne može ni zatrudniti pa sve da je i promijenio spol jer nema jajnike ni maternicu. A onda je u našu redakciju ovoga tjedna stiglo anonimno pismo. U njemu stoji kako je Opća bolnica u Bjelovaru, točnije odjel psihijatrije bio pod stalnim terorom Tite Gubića i njegovog liječnika Borne Belše.

Zatim dobivamo sms poruku kako Borna Belša uopće nije njegovo ime - već Igor Gašić. I kako je zapravo Titov ljubavnik.

Odjednom Jadranka

Priča postaje sve uvrnutija... dojavu dobivamo za još jedno ime - Jadranka Kontent. Trojac, stoji u pismu iz bolnice, stalno lažno prijavljuje djelatnike bolnice policiji. Progone ih, maltretiraju.

U pismo stoji i kako je dr. Belša zlorabio faksimil bolnice, kako je ispisivao recepte za osobe koje nisu bile na pregledu kod njega ili koje uopće ne koriste lijekove koje je propisivao. Opet smo otišli u posjet doktoru Belši. Ovaj put s vrlo konkretnim pitanjima.

Jadranka Kontent je osoba koja se spominje u anonimnom pismu. Psihijatar nam ju predstavlja kao svoju tetu, a zatim u razgovoru otkriva da je bila njegova pacijentica. Pokušali smo doznati od gospođe Jadranke Kontent što ona radi u ovoj priči?

''Tu piše da vam je potrebno daljnje psihijatrijsko praćenje u bolnici Vrapče, ali da vi to sustavno odbijate'', pitali smo Jadranku.

''Ali zašto bih ja išla u drugu ustanovu kad je moj grad Bjelovar i on je sposoban mene liječiti'', kaže Jadranka.

Posebno je ljuta na jednu liječnicu, a za sve djelatnike bolnice tvrdi da su korumpirani. Tu jednu liječnicu optužuje kako ju je htjela ubiti. Pa je pisala na sve moguće institucije. Prijavila je kaže nam, Europskoj uniji, predsjednici, ministru zdravlja.

Oni su poslali unutarnji nadzor i ispostavilo se da je sve u redu. Oni su ucijenjeni, korumpirani i spremni ubiti - kaže Jadranka.

Afera s privatnim receptima

Neslužbeno smo doznali kako je gospođa Jadranka Kontent dugogodišnja pacijentica psihijatrijskog odjela bolnice. Tamo se i upoznala s doktorom Belšom, koji je pak dobio otkaz. Tvrdi da je razlog za otkaz djelomično i liječenje Tita Gubića. I sve mu je namjestila, kaže, ista doktorica koju proziva i Jadranka Kontent.

Sve se to događa u to vrijeme Titovog tobožnjeg liječenja. Tada se događa i afera s privatnim receptima koje je pisao na ljude koji te lijekove uopće ne trebaju ili nisu njegovi pacijenti.

''Zastupam opću bolnicu Bjelovar u jednom postupku u kojem smo podnijeli kaznenu prijavu protiv doktora Borne Belše i Tite Gubića ili Ivane Zdravke Josipe Radoš, ne znam više točno kako se ta osoba zove, zbog više različitih situacija u kojima smatramo da ima više kaznenih djela'', rekla je odvjetnica.

Jer su Tito Gubić i Borna Belša sustavno klevetali, kaže, prijavljivali liječnicu za nesavjesno liječenje, primanje mita. A anonimno pismo koje smo dobili govori o trenutku kada je teror počeo.

''Borna Belša započinje svojim progonom od dana 1.3., otkako je kriminalistička policija izvršila pretragu prostora na Odjelu psihijatrije kojeg on koristi. Iza toga nije dolazio na posao govoreći prvo da se prehladio na policiji, a potom lažno iznoseći da je pretučen, iza čega je započeo godišnji odmor, potom dao lažne iskaze u javnim glasilima, a tek nakon što je po izvješću Povjerenstva dobio otkaz, jer je u više navrata prekršio pravila službe, otvara bolovanje'', navodi se u anonimnom pismu.

''Hvali se implatantima dojki, hoda u vrućim hlačicama''

Također u pismu stoji kako je zlorabio faksimil bolnice. Stoji i da je probleme radio bivšim poslodavcima. Pa i dalje na svojoj Facebook stranici piše pozdrave liječnici koju optužuje. Također, baš poput Gubića, promijenio je ime iz Igor Gašić u Borna Belša, kaže nam zbog austrijskog državljanstva jer naime tamo je rođen i tamo je želio otići raditi.

''Hvali se implatantima dojki, hoda u vrućim hlačicama... Prijeti štrajkom, no i dalje vrijeđa i kleveće gdje god stigne'', piše u anonimnom pismu.

Dr. Belša kaže da je on žrtva u cijeloj priči. Žrtva nadređene i žrtva Tite Gubića. Kaže nije mu pomagao, ali ga je morao liječiti. Pa mu je čak i mijenjao dijagnoze. Čini se da gdje god je taj čovjek s dva imena nešto tražio, to je i dobio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene