Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve samo ne jedinstveni

PODJELA UNUTAR MOST-A 'Ne smijem doći svojoj obitelji i reći ja sad slušam Božu ili Dragu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički analitičar Tihomir Cipek smatra da su šanse za izvanredne izbore sve veće i veće.

Drago Prgomet svoju udrugu HRID pretvorio je u političku stranku. Mnoge je međutim zbunila njegova štura izjava u kojoj je rekao da će HRID ostati u okviru političke platforme Mosta. Iste plaftorme iz koje je izbačen, a u kojoj i dalje djeluju dvije izabrane zastupnice i članice njegove novoosnovane stranke.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi Božo Petrov Porazna statistika MOST-ov apel za demografski preporod Hrvatske: "Ljudi bježe zbog korupcije, truleži i močvare Andreja Plenkovića"

Drago Prgomet osnovao je stranku HRID kojoj su se pridružile i dvije izabrane zastupnice s liste MOST-a. Kako će donositi odluke kao dio dvije političke opcije - Irena Petrijevčanin Vuksanović danas objašnjava.

'Ne smijem doći kući svojoj obitelji i reći ja sad slušam Božu ili Dragu. Slušam samu sebe i ljude koji su iz očaja glasovali za MOST nezavisnih lista. I mislim da je svejedno jesam ja na Marsu, Veneri ili Saturnu ako ja provodim ono za što su me birači birali', kaže. 

PETROV GOST DNEVNIKA NOVE TV Je li istina da su se već dogovorili s HDZ-om?

Prgomet je ovim potezom osigurao novac koji parlamentarne stranke dobivaju iz proračuna i pomrsio račune MOST-u, ali i poručio: 'HRID i dalje ostaje u okviru političke platforme most.'

Što to znači nije objasnio. Osim gospođe Vuksanović danas ni u Hridi ni u Mostu nisu bili voljni davati izjave. Što bi to značilo upitali smo profesora Cipeka.

'Interes je ja bih rekao i MOST-a i HRID-i da nekako komuniciraju, da glume, da tu oni nekako zajedno još uvijek mogu nešto bitno promijeniti. Platforma MOST-a je općenita platforma, koja znači reforme, pa reforme, pa opet dugo ništa pa opet reforme, a sadržaj tih reformi je krajnje dvojben. Znate, ništa nije opasnije za hrvatsko društvo nego reforme koje nisu dovoljno osmišljene', objašnjava politički analitičar.

 'SDP ima veću šansu'

19 zastupnika izabrano je s MOST-a nezavisnih lista. Platforme koja se sve više dijeli.
U ovom trenutku tu je stranka MOST čiji je jedini član Božo Petrov, zatim Prgometova HRID kojoj su se priklonile dvije zastupnice, svoju stranku ima Stipe Petrina, a i Miroslav Šimić je član Građanske opcije grada Osijeka.

'Situacija je potpuno jasna, HDZ ne može više formirati vladu s jedinstvenim Mostom, SDP ima veću šansu da formira jednu ja bih rekao tijesnu većinu u parlamentu, pitanje je koliko će ta tijesna većina trajati, a šanse za izvanredne izbore su sve veće i veće', smatra Cipek.

PRGOMET OSNOVAO STRANKU 'Hrid ostaje u okviru političke platforme Most'

Uz Petrova za sad stoji 13 izabranih nestranačkih zastupnika. Ostali su upitni, jer članstvo u stranci vuče za sobom i obveze, pa su podložni stranačkoj stezi, koja ne mora nužno biti istovjetna politici MOST-a. A najvažniju odluku još nisu donijeli- hoće li se prikloniti HDZ-u ili SDP-u.

'Budimo objektivni, stalno netko s nekim razgovara, bez da drugi to znaju. Sad ili vrijede ista pravila za sve ili ne vrijede. Mi unutar sebe se prvo moramo organizirati sjesti za stol i dogovoriti, a onda ćemo ići prema van', kaže Irena Petrijevčanin Vuksanović:

Što se je rok za konačnu odluku bliže, očitije je da je MOST sve samo ne jedinstvena cjelina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene