Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio na mjestu za streljanje

Preživio užas u Borovu naselju: 'Bože moj, je li se to dogodilo meni?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnji dan prije 20 godina, nakon pada grada, palo je i Borovo naselje.

Ruševine ratne bolnice Borovo. Među 800 ranjenika bio je i Ivan Kovačić. 'Gledam ovo, pa nekada pomislim, Bože moj, je li se to dogodilo meni? A je, i meni i svima koji su bili ovdje', ispričao je Ivan. Sretan je jer je ostao živ.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Položeni vijenci i zapaljene svijeće Dvadeset godina od masakra na Ovčari Slika nije dostupna U čast palim braniteljima Studenti doma Stjepan Radić obilježili dan sjećanja na žrtve Vukovara

'Bio sam na mjestu za streljanje. Slučajem okolnosti naišao jer neki pukovnik koji je ne samo mene, bilo nas je 22-oje odvojeno, potjerao u autobus', prisjetio se.

115 ranjenika odvedeno je u nepoznatom smjeru. Za njih 48 još se traga. 'Nakon 20 godina neprospavanih noći i dana još uvijek tragamo i tražimo, a neće nam ovi u Borovu selu reći istinu, jer su odvedeni u Borovo selo i znači da ipak znaju istinu', ispričala je Milica Pančić, majka nestale Jelene. Pribojava se da je i tijelo njezine 18.-godišnje kćerke završilo u Dunavu. 

'Za nas ništa nije rješeno dok mi svoje ne pronađemo. 20 godina je jako puno, jako dugo. Dijete kad se rodi i odraste za 20 godina je svoj čovjek', tvrdi mMnda Patko, Udruga Vukovarske majke.

Žrtvama Vukovara i ove su se godine poklonili mirovni aktivisti iz Srbije. 'Očekivalo se da iz Srbije danas bude ovdje državni vrh, da ne budu dalje samo aktivisti za ljudka prava', rekla je Nataša Kandić iz Fonda za humanitarno pravo Beograd. 'Vlastima u Srbiji se obraćamo svih ovih godina, a posebno ove da pokrenu krivične postupke posebno vezano za postojanje logora na teritoriju Srbije', nadovezala se Staša zavojović iz Udruga žene u crnom.

Autobus u koji je potjeran, Ivana je odvezao u logor. U Srbiji je bilo zatočeno sedam tisuća vukovarskih branitelja i civila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene