Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne može im se stati na kraj

Prevarili više od 6.000 malih poduzetnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtke Retro studio, Visoki rast, Ludus Peritus, Exoro media na nezakonit način uprihodile su više od 5 milijuna kuna.

Njihov je biznis uhodan, kazala nam je jedna od bivših djelatnica Retro studija i Exoro medije. Prema tablicama koje je nakon odlaska iz tvrtke zadržala za sebe, prevareno je više od 6.000 malih poduzetnika, vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Ako bi kupci odbili platiti uslugu, uslijedile bi prijetnje.

'Ako ljudi nisu pristajali na to da se plati, krenule su prijetnje, znači traže od vas da psujete, da se ljudima prijetite, da im psujete', rekao im je jedan od bivših zaposlenika.

>> Studenti prevareni za 60.000 kuna!

Jedan od osnivača tvrtke Exoro media jest i Nikola Ćosić. Tvrtka je obećavala osigurati bespovratna financijska sredstva iz europskih fondova, ali tek nakon uplate od 1500 kuna. No nakon uplate, agenti se više ne bi javljali na telefon, a kupci nikada nisu dobili niti kune iz EU fondova.

Iz Europske komisije u Zagrebu dobili su odgovor kako niti jedna od gore navedenih tvrtki nema nikakve veze s Europskom unijom. Iz Državnog inspektorata dobili su odgovor kako oni nisu nadležni za rješavanje ovog problema. Doznajte više u prilogu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju Ilustracija Prevaren u Puli 80-godišnjak očekivao nasljedstvo od dalekog rođaka, pa ostao bez više desetaka tisuća eura

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene