Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog vrućina i dehidracije

Pretrpani pozivima: Hitne pomoći imaju pune ruke posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hitne pomoći u cijeloj Hrvatskoj zatrpane su pozivima.

Kolapsi zbog vrućine, opekline, dehidracije najčešći su problemi. Pula ima gotovo 70 posto više pacijenata, Split i Dubrovnik 20 posto.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Što s pacijentima? Najveća zagrebačka bolnica odgađa preglede i operacije zbog izbora Problem s kolima hitne pomoći POTRESNA SVJEDOČANSTVA Infuzija na 41 stupanj, strgani podovi, višesatna čekanja... ''Nije bilo ugodno voziti se u kolima hitne dok krvariš misleći da ćeš izgubiti bebu...''

>> Kreće novi toplinski udar, temperature i do +40!

Osječka hitna pomoć naglašava da su se kronični bolesnici do sada pridržavali terapije i neizlaska oko podne, ali da posljednjih dana ne obraćaju pozornost na upozorenja.

Najčešće se radi o kroničnim bolesnicima, a povećan je i broj moždanih udara te epileptičnih napada, dok je kod mladih najčešće u pitanju pretjerivanje s alkoholom. Liječnici preporučuju svima da u vrijeme vrućina unose dovoljnu količinu tekućine dnevno u organizam - otprilike 2,5 do 3 litre dnevno.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene