Obavijesti Video Pretražite Navigacija
11. dan potrage

Pretražuje se svaki bunar i rječica: Policija traži međunarodnu pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prostorijama osebnog tima oformljenog za traganje za Antonijom Bilić sve je puno njezinih fotografija, isječaka iz novina, karti Hrvatske s označenim pretraženim dijelovima, fotocrtežima, razmjenjuju se mišljenja...

Iako je sada njezin nestanak u središtu pozornosti, ti ljudi svakodnevno tragaju za stotinama osoba koje su nestale na području Hrvatske. Većinu, kažu uspješno riješe, no neki slučajevi, poput ovog nisu baš jednostavni.

Pročitajte i ovo Ivanka Baketarić Kraj potrage Policija pronašla nestalu ženu Policija, ilustracija Nestala osoba Tinejdžer koji je prije dva dana nestao iz Vrbovca pronađen u Dalmaciji

Policijski profesionalci iz minute u minutu znaju kako napreduje potraga za Antonijom Bilić. Dosad su zaprimili 103 informacije o fotocrtežu. Obradili su ih 90 posto. Ništa nije dovelo do tražene osobe. Ali ne odustaju. Provjerava se svaka informacija i svatko ima svoj zadatak.

'Radni dan izgleda da prvo proanaliziramo što se odradilo od onog predviđenog i da vidimo što će se raditi danas, koje su informacije došle, koliko od tih informacija je odrađeno, koje su još u radu i što bi još trebali odraditi', rekao je načelnik Sektora uprave krim policije Predrag Brkopac. Potraga za Antonijom nakon australke Britt Lapthorne jedna je od najmasovnijih u Hrvatskoj. Svi su uključeni, a od danas policija traži i međunarodnu pomoć susjeda.

Najteže je pronaći punoljetne osobe čiji motivi nisu poznati

'Nas ništa nije uvjerilo ni razuvjerilo da ta osoba nije, s obzirom na dinamiku i kretanja, da se radi o mladoj osobi, mogla eventualno napustiti Republiku Hrvatsku. Dragovoljno ili da ne kažem možda kao žrtva kazenog djela', rekao je policijski službenik za potrage Denis Pavlić.

Problem nestalih osoba u Hrvatskoj nije toliko alarmantan, upozoravaju. Na godinu 1.000 do 1.200 osoba. Većina bude pronađena u prvoj godini. Osobe starije dobi često odlutaju pa se ne znaju vratiti kući, dok djeca najčešće nestanu preko noći zbog avanturizma ili loše ocjene, pa se i najbrže pronalaze. Najteže je pronaći punoljetne osobe čije motive često ne znaju ni roditelji ni prijatelji.

U potragu za nestalom Antonijom uključene su sve snage. Interventna policija od prvog dana. 'Vrti se onoliko koliko njih trenutno se može staviti, ali kažem, svakodnevno su u potrazi na tim nepristupačnim mjestima, odnosno mjestima koja se pretpostavljaju', rekao je Milan Ratković, pomoćnik zapovjednika interventne policije.

A to znači da se pretražuje sve - bunari, napušteni objekti, rječice - sve to kroz gustu šumu i trnje. No nikakvog, ni najmanjeg detalja, već 11. dan nema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene