Obavijesti Video Pretražite Navigacija
24 stupnja!

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon nam je stiglo toplije vrijeme.

Nakon sve one kiše u veljači te vrlo promjenjivog ožujka, posljednji dani ipak izgledaju kao ono pravo proljeće kakvo volimo. Zapravo, čak je i toplije nego je to u ovom dijelu godine uobičajeno.

Pročitajte i ovo Sunčano i vruće (Patrik MacekPIXSELL) Bit će i do 40 stupnjeva Padaju ovogodišnji rekordi: Meteorolozi izdali crveni alarm za većinu zemlje, a nakon vrućina stiže nam još jedna velika opasnost Sunčano i vruće (Slika. Matija HabljakPIXSELL) LJETO U PUNOM JEKU Upaljen Meteoalarm: Pred nama su velike vrućine i novi toplinski val, s temperaturama i do 40 stupnjeva

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, vjetrovito i iznadprosječno toplo, vremenska je prognoza za četvrtak Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Oblačnije će biti na širem riječkom području, gdje može pasti malo kiše. Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare i vrlo jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 stupnja Celzijusa, u gorskim krajevima malo niža.

Slično će se nastaviti još koji dan, pri čemu ne bi trebalo biti oborina, ili barem ne onih značajnijih. Uglavnom će prevladavati vedro, ali i dosta vjetrovito. Uz južinu biometeorološke prilike neće biti baš povoljne, a vjetar i toplo vrijeme će pogodovati i visokoj koncentraciji peluda.

I dalje smo u polju povišenog tlaka, pod utjecajem anticiklone čiji se veći dio nalazi južnije, odnosno jugoistočno od naših krajeva. Fronte se zaržavaju nešto sjevernije, a u takvoj situaciji i dalje će nam pritjecati topao zrak sa Sredozemlja.

U petak na kontinentu posvuda uglavnom vedro, a u subotu djelomice sunčano. U nedjelju zatim, slijedi jače naoblačenje s kišom, koja će biti češća poslijepodne. Vjetar će okrenuti na sjeverni pa će za vikend ipak biti manje toplo nego u petak. Inače, u petak ponegdje i 25 stupnjeva, no ni u subotu ni u i nedjelju neće biti hladno, samo svježije: 17 ili 18.

I na Jadranu u petak sunčano i toplo. U subotu, malo više oblaka, na sjevernom dijelu će pri tom biti šansi i za malo kiše. Jače naoblačenje očekujemo u nedjelju kad su duž Jadrana lokalno mogući obilniji pljuskovi te grmljavina. Jugo će u subotu na sjevernom dijelu prolazno okrenuti na buru pa će i na moru malo osvježiti.

Dakle, do nedjelje većinom sunčano, danas i sutra iznadprosječno toplo. Ponegdje bi u iduća dva dana mogli mjeriti za ovo doba visokih 25 stupnjeva. Uživajte u proljeću!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene