Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporne uplate

Država mora gradu Zagrebu vratiti 400 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud u Zagrebu donio je presudu u korist Grada Zagreba oko uplate stotina milijuna kuna u Fond za izravnanja i na zahtjev Ministarstva financija.

Grad Zagreb je u periodu od 2008. do 2011. na zahtjev Ministarstva financija uplatio u Fond za izravnanja nešto više od 205 milijuna kuna, što nije bio dužan napraviti, a u međuvremenu je povrat tog novca s kamatom narastao na 400 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Nakon 13 godina Gradu Zagrebu promijenjen kreditni rejting Divlje odlagalište otpada - 3 Obnova od potresa U Zagrebu bujaju divlja odlagališta građevinskog otpada, a gradska vlast i dalje traži rješenja

Jedna od ključnih stvari za donošenje presude bila je potvrda Visokog upravnog suda, kojeom je određeno da pročelnik za financije grada, Slavko Kojić, nije trebao uplatiti u navedeni fond 337,6 milijuna kuna.

Iz Fonda za poravnanja se financiraju financijski slabiji općine i gradovi, i to na području školstva, zdravstva i vatrogastva. Slavko Kojić nam je rekao, komentirajući presudu, da su to namjenska sredstva koja će nakon povrata upravo biti vraćena u iste sektore u gradu Zagrebu.

Država ima rok od 8 dana uložiti žalbu Visokom trgovačkom sudu. Presudu u cjelosti možete pročitati priloženu na dnu teksta.

Presuda Trgovačkog suda u korist grada Zagreba

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene