Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukovarski branitelji:

'Presuda Stanišiću i Simatoviću je uvreda svim žrtvama Domovinskog rata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oslobađajuća presuda Haškog suda bivšim visokim dužnosnicima Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije uvreda je svim žrtvama ubijenim u Domovinskom ratu, komentirao je Ivan Kovačić, predsjednik Udruge vukovarskih branitelja 'Vukovar 91.' i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Predsjednik udruga vukovarskih branitelja Ivan Kovačić je rekao kako je 'Haški sud dokazao još jednom kako je prije svega politički sud', te dodao. 'Ne razumijem zašto se uporno u Hagu pokušava dokazati da smo mi, koji smo se branili, krivci za rat, a ne oni koji su nas napadali i bili agresori', rekao je Kovačić, ukazavši na to da se sličan ishod mogao naslutiti iz dosadašnjeg ponašanja Haškog suda.

'Kad su kaznu izbjegli i puno veći zločinci za rušenje Vukovara i ubijanje civila u ovome gradu 1991. godine, koga treba čuditi što su krivnje oslobođeni Stanišić i Simatović?', upitao se Kovačić.

Pročitajte i ovo Proslava 32. obljetnice borbe za Vukovar - 1 Sjećanje i pijetet Slavna i tragična prošlost Vukovara se ne zaboravlja: Ponos je opet ispunio grad na Dunavu Mario Banožić Dan hrvatskih branitelja U Gradu Vukovaru bijesni zbog Banožića: "Iz njegova kabineta vršili su pritisak"

>>Srebreničke majke razočarane i šokirane presudom Stanišiću i Simatoviću

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak smatra Stanišića i Simatovića iznimno odgovornima za agresiju na Vukovar 1991. godine.

'Riječ je o ljudima koji su osmislili i proveli sve ono što nam se događalo prije same agresije. Obučavali su ljude koji su potom slani u Vukovar kako bi činili razne zločine i unosili nemir među stanovnike grada', tvrdi Rehak, dodajući kako su Stanišić i Simatović bili 'glavni pokretači', koji su agresiju na Vukovar izvršili i prije samog napada bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene