Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazov za pušače

Prestanite pušiti i osvojite 10 000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novčana nagrada od 10 tisuća kuna za igru koju je raspisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a prijaviti se mogu samo pušači. Na njihovu žalost, natjecanje je u nepušenju.

Svjedočanstva o ozdravljenjima postoje. 'Prva misao mi je ujutro bila cigareta, zadnja misao navečer cigareta. Ujutro se dižem i tražim cigaretu. Užas, ja sam tri kutije dnevno pušio, četvrtu sam otvarao. Rekao sam: dosta je', ispričao je Davor.

Pročitajte i ovo Veće cijene cigareta i žestokih pića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Globalna duhanska epidemija WHO upozorava: Ne postoji razlika između cigareta i uređaja za grijanje duhana Šokantna snimka pokazala razliku između organa pušača i nepušača (Screenshot YouTube) Pušači, obvezno pogledati! Evo što cigarete rade vašim plućima: Šokantna snimka pokazala razliku između organa pušača i nepušača

Iz koga se prestane dimiti HZJZ nudi mu 10 000 kuna. 'Sudionici se na natječaj mogu prijaviti od 4. studenog do 14. studenog. I ne smiju pušiti sljedećih mjesec dana. Bilo bi dobro i zauvijek', rekla je Verica Kralj, voditeljica službe za epidemilogiju kroničnih masovnih bolesti.

A sigurno već napamet znaju zašto bi to bilo dobro. 'Na prvom mjestu rak bronha i pluća, ali svi drugi karcinom imaju pušenje kao rizični čimbenik, skoro pod broj jedan', rekao je ravnatelj HZJZ-a Željko Baklaić. Pušio je i ravnatelj 30 godina.

'Kao klinac sam sa svojim društvom pušio u osnovnoj školi, i studirao sam medicinu i puno sam pušio', rekao je Baklaić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene