Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uređenje doma

"Prestanite ih upotrebljavati": Poznati lanac trgovina povlači proizvod, ispričava se na neugodnostima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Skandinavski lanac trgovina koji prodaje dekoracije za dom i namještaj povlači jednu vrstu ogledala zbog pucanja zidnih nosača.

IKEA povlači jedan proizvod iz prodaje zbog pucanja zidnih nosača. Riječ je o LETTAN ogledalima koja se pričvršćuju na zid. 

Tvrtka razvija svoje proizvode uz strogi program procjene rizika i ispitivanja kako bi bila sigurna da će proizvodi zadovoljiti sve primjenjive zakone i norme na tržištima na kojima se prodaju, objavili su.

Pročitajte i ovo Zlostavljanje konja Uznemirujuća snimka Užas kod Karlovca: Brutalno premlaćivali konja, a svoje iživljavanje prenosili uživo na Facebooku

Kod nekih nosača ipak je došlo do pucanja i padanja ogledala pa tako mole sve kupce da ih prestanu upotrebljavati i besplatno naruče zamjenske zidne nosače.

"U siječnju 2023. tvrtka IKEA objavila je da zbog pucanja zidnih nosača povlači određena LETTAN ogledala radi popravka. Nakon daljnjeg detaljnog istraživanja, kao i dodatnih provjera kod naših dobavljača, otkrili smo da su neispravni zidni nosači korišteni u proizvodnji u duljem periodu nego što je to dosad bilo poznato tvrtki IKEA. Kako je sigurnost naših kupaca naš prioritet, IKEA je, kao mjeru opreza, odlučila proširiti opoziv radi popravka", napisali su.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast broja zaraženih Korona se vratila: Ovo su najvažnije informacije koje morate znati

Povlačenje proizvoda odnosi se na sva LETTAN ogledala s oznakom datuma prije i uključujući 2105 (GGTT) te LETTAN ogledala s brojem dobavljača 21944 i oznakom datuma prije i uključujući 2325 (GGTT).

Ilustracija IKEA povlačenje proizvoda (Foto: IKEA/Screenshot)

Na njihovim stranicama možete pronaći i upute za zamjenu zidnih nosača.

IKEA se ispričava na potencijalnim neugodnostima koje bi moglo uzrokovati ovo povlačenje radi popravka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene