Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višestruko nagrađivan

KAPETAN VRATIO TRAJEKT Preminuo poznati vinar Zlatan Plenković

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatanu Plenkoviću, uglavnom vinaru, pozlilo je u srijedu navečer na trajektu koji je putovao na relaciji Split-Stari Grad.

Ugledni hrvatski vinar Zlatan Plenković s otoka Hvara, koji je po svojim vinima "Zlatan otok" i "Pošip" bio poznat i izvan Republike Hrvatske, umro je na trajektu koji je u četvrtak na večer isplovio iz splitske gradske luke prema Starom Gradu na Hvaru nakon što mu je pozlilo, a nije mu pomogao ni pokušaj reanimacije liječnika koji se nalazio na trajektu, potvrdili su u petak u splitskom KBC-u.

Pročitajte i ovo Majka mladića u Srbiji polila benzinom i zapalila - 1 strava kod susjeda Preminuo mladić kojeg je majka polila benzinom i zapalila: "Ni da pita je li živ, a pred njezinim je očima gorio i vrištao" Zlatko Šimić Tužna vijest Iznenada preminuo novinar Zlatko Šimić

Plenković je imao temperaturu i na trajektu mu je pozlilo, rekli su dežurni liječnici u splistkom KBC-u.

Koordinator Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvica je rekao kako je trajekt isplovivši iz splitske Gradske luke bio na polovici puta prema Hvaru te se nakon što je Plenkoviću pozlilo vratio u Gradsku luku Split.

"Po dolasku u Gradsku luku Plenković je iz broda premješten u kola Hitne medicinske pomoći, a nakon toga trajekt je ponovno isplovio prema Hvaru," kazao je Mrvica.

Zlatana Plenkovića se smatra jednim od najboljih hrvatskih vinara. On je na natjecanjima vinara u Hrvatskoj i inozemstvu osvojio brojna priznanja. Posljednju nagradu dobio je u Francuskoj gdje je na natjecanju vina čuvanih u hrastovim bačvama njegov vino uvršteno među deset najboljih u svijetu.

Časopis "Svijet u čaši" proglasio je Plenkovića 2015. i 2007. godine za vinara godine u Hrvatskoj. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene