Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Bio je duša od čovjeka''

Preminuo petrinjski fotograf i snimatelj Nove TV Marijan Pribilović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu je u 51. godini života preminuo Marijan Pribilović, petrinjski fotograf i suradnik Nove TV.

Marijan Pribilović bio je dragovoljac Domovinskog rata i ratni vojni invalid, a, među ostalim, ostat će upamćen kao pokretač Foto kluba Petrinja kojem je bio predsjednik.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Nova tv d.d. Pravila - Izborna kampanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor Radoslav Tomić u 68. godini života Umro akademik Radoslav Tomić

Kolege s Nove TV za koju je Marijan radio kao snimatelj o njemu imaju samo riječi hvale.

Ponekad mi se činilo da poznaje sve ljude iz svog kraja, i osjećala sam to njihovo poštovanje prema njemu, jer nije bilo teme za koju on nije poznavao nekog tko bi se u tu priču uklopio bilo sa svojom stručnošću, bilo sa svojim problemom. Jelena Rastočić, novinarka Dnevnika Nove TV ''Uvijek je uskakao, beskrajno srdačan, kolegijalan, uvijek se javljao s nekim informacijama. Baš duša od čovjeka'', kaže reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Bio je, dodaju, baš uvijek spreman pomoći. ''Kad god ga nešto zamoliš, našao bi to i snimio. Jako srdačan i drag. Jako dobar čovjek'', kaže o Marijanu novinar Ivan Forjan.

Reporterka Martina Bolšec Oblak kaže da se radi o kolegi koji ih je sve puno puta ''spasio''.

''Pronašao bi sugovornika kakvog trebamo, putovao po cijeloj svojoj županiji kako bi nam poslao zanimljive snimke, često nas je i sam znao uputiti na neki problem iz svog kraja. Puno smo se puta čuli telefonski, ali sjećam se jednog divnog radnog dana kada smo zajedno radili priču o odlagalištu nuklearnog otpada kraj Petrinje. Nije nam pomogao samo svojim snimateljskim znanjem, već nas je povezao s relevantnim sugovornicima, pomagao u navigaciji i svemu što nam je trebalo. Marijan zaista nije bio samo izvrstan snimatelj, već i sjajan kolega i čovjek'', rekla je.

Marijan zaista nije bio samo izvrstan snimatelj, već i sjajan kolega i čovjek. Martina Bolšec Oblak, reporterka Dnevnika Nove TV Novinarka Jelena Rastočić kaže da je Marijan bio uvijek nasmijan i dobronamjeran kolega i prijatelj.

''Ponekad mi se činilo da poznaje sve ljude iz svog kraja, i osjećala sam to njihovo poštovanje prema njemu, jer nije bilo teme za koju on nije poznavao nekog tko bi se u tu priču uklopio bilo sa svojom stručnošću, bilo sa svojim problemom. Drago mi je što sam ga poznavala i što će kroz vrhunske fotografije i kadrove koje je snimio dio njega zauvijek ostati s nama. Hvala mu na tome'', kaže.

''Maki. Pa svi smo ga voljeli. Koliko nas je puta samo spasio kad bi nam hitno nešto trebalo snimiti – teško je nabrojati. Kad bi mu i dali upute što nam treba snimiti, gotovo uvijek bi se vratio i s nekom 'dodanom vrijednošću' pa bi rekao: 'E otišao sam još tu i tu i našao...' Znao je on i nazvati kad bi imao neku dobru priču, kad bi načuo nešto. Uvijek je bio na raspolaganju – u podne, u ponoć. Izgubili smo ne samo sjajnog snimatelja i kolegu, već zaista dobrog čovjeka. Maki, nedostajat ćeš nam!'', kaže Sanja Vištica,novinarka Dnevnika Nove TV.

Posljedni ispraćaj Marijana Pribilovića bit će u srijedu 22.veljače u 14 sati na Groblju sv.Benedikt u Petrinji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene