Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Preminuo junak koji je htio spriječiti pljačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski branitelj Dragutin Golik (53), koji je bio teško ranjen pri pokušaju sprječavanja pljačke poslovnice Zagrebačke banke u zagrebačkoj četvrti Drvinju, 7. listopada 2005., umro je jutros u Domu za stare i nemoćne osobe u Zagrebu.

Sućut Golikovoj obitelji uputila je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedoci za pljačku optužili i vlasnika kluba 'Ludnica' Slika nije dostupna Optuženici za ubojstva u FINI i ZABI: Nismo krivi!

Posljednji ispraćaj Dragutina Golika, uz visoke vojne počasti, bit će u utorak, 30. siječnja, u 15 sati, na zagrebačkom groblju Miroševcu.

Golik je rođen u Zagrebu, dragovoljac je Domovinskog rata i
30-postotni hrvatski ratni vojni invalid. 

U lipnju 1991. uključio se u obranu Hrvatske, a sudjelovao je i u vojno-redarstvenoj akciji "Bljesak".

Golik je bio teško ranjen 7. listopada 2005. pri pokušaju hvatanja razbojnika, koji su opljačkali više od pola milijuna kuna iz banke u zagrebačkom naselju Drvinju.

Nenaoružan je pokušao spriječiti bijeg dvojice naoružanih i
maskiranih pljačkaša, od kojih ga je jedan iz pištolja ranio u nogu.
Od posljedica ranjavanja nije se nikada oporavio.

Za tu su pljačku okrivljeni Ognjen Grubić, Boris Žalac i Igor Mustač kao počinitelji, te Nenad Filipović i Grgo Crnković kao organizatori.

Ministarstvo u priopćenju podsjeća da je potpredsjednica Kosor nekoliko puta posjetila Golika u bolnici u Zagrebu i Krapinskim Toplicama. 

Ministarstvo je dodijelilo jednokratnu novčanu pomoć
Golikovoj obitelji za potrebe njegova liječenja i rehabilitacije, a od listopada 2006. preuzelo je i plaćanje dijela troškova njegova smještaja u Domu za stare i nemoćne osobe na Trešnjevci.

Ministarstvo branitelja u priopćenju navodi da će sukladno Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji snositi troškove Golikova pogreba, uz odavanje vojnih počasti.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene