Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje na Facebooku

'Premijeru, zašto se biciklom vozite u suprotnom smjeru u pratnji policijskog Pucha?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Facebook stranici Vlade osvanulo je pitanje građanina vezano uz navodno kršenje prometnih pravila kada se radi o premijeru Zoranu Milanoviću i njegovoj policijskoj pratnji.

Građanin je ljutit jer se su, barem kako ovaj građanin tvrdi na Facebook stranici Vlade, premijer na biciklu i njegova policijska pratnja vozili cestom u suprotnom smjeru. 'Pitanje za predsjednika Vlade - nešto što nema baš nikakve veze s politikom. Je li stvarno neophodno da se u subotu ujutro vozite biciklom u suprotnom smjeru sljemenskom cestom i to u pratnji policijskog Pucha? Mislim da je dosta nastradalih u prometu na hrvatskim cestama i da s ovakvim bahatim ponašanjem ne dajete dobar primjer ovom napaćenom narodu. Srdačan pozdrav!', napisao je.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Ubrzo je stigao odgovor od Vlade. 'Premijer je štićena osoba 24 sata dnevno i pratnja je nužna'. Međutim, tim odgovorom nisu bili zadovoljni mnogi korisnici ove društvene mreže, koji kritiziraju ovakvo ponašanje sudionika u prometu, pa makar se radilo i o premijeru.

>> Dječak 'očitao bukvicu' Vladi: 'Imam 14 godina i sram me živjeti u Hrvatskoj'

Odgovorom Vlade nije bio zadovoljan ni inicijator cijele rasprave. 'Čak i onda kada se vozi jednosmjernom cestom u suprotnom smjeru? Pratnja mu u ovom slučaju eventualno treba da ga privede. Koji bi bio scenarij da se neki auto/bicikl/motor koji se kreće po propisima frontalno sudario sa Puchom, recimo na nepreglednom i zavojitom dijelu ceste između kapelice Sv. Jakoba i odvojka za PD Risnjak?' Ovo je njegovo pitanje ostalo neodgovoreno.

Opširniji odgovor stigao je kasnmije navečer u redakciju Dnevnika Nove TV. Iz Ureda premijera su na upit odgovorili da 'policijsko vozilo nije ugrozilo pješake i druga vozila jer u ranojutarnjim satima nikog nije bilo. Riječ je o stotinjak metara za koje policijsko vozilo ima ovlasti po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Iz premijerova Ureda naglašavaju i da se vozilo kretalo vrlo sporo, uz rub široke ceste.'
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene