Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kolumna Borisa Miševića

Premijeru, ne dopuštamo vam da nam ne dopustite pitanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne znam više što ću s tim našim premijerom. Jedan dan me oduševi, drugi dan žestoko razočara.

Stvarno mi nije jasno zašto Zoran Milanović sam sebi stvara nepotrebnu dramu. Zašto radi tako velike greške? Zašto sam reže političku granu na kojoj i dalje vrlo stabilno sjedi u izostanku bilo kakve ozbiljnije konkurencije ? I unutar SDP-a i u ostalim strankama.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> Milanović nije dopustio novom ministru odgovor na pitanje o njegovim kreditima

Milanović je na press-konferenciji novinarima uputio riječ koju nikako nije smio izgovoriti: NE DOPUŠTAM pitanje o kreditima novom kandidata za ministra. Gadno je pogriješio.
Iz nekoliko razloga.

PRVI RAZLOG:

U PR kontekstu napravio je početničku grešku. Htio je zaštiti Lorencinovu privatnost a ispao je netolerantni, bahati vođa, kojeg mnogi, upravo zbog ovog poteza, uspoređuju sa Ivom Sanaderom. A to je zadnje što on želi, jer realno, njih su dvojica sasvim različite priče u kontekstu političkog poštenja. PR stručnjaci koji brinu za Milanovićev imidž u javnosti nakon ovakvog incidenta trebali bi ozbiljno porazgovarati sa njim o osnovama javnog komuniciranja. I objasniti mu da neke stvari u nekim situacijama jednostavno ne smijete govoriti. Pogotovo ako ste premijer.

DRUGI RAZLOG:

Premijer NE SMIJE javnosti zabranjivati pitanja! Jer on je javni službenik. Svi smo mi njegovi poslodavci. Mi mu dajemo plaću. Mi smo ga izabrali. Mi postavljamo pitanje u ime javnosti, koja je istog tog Milanovića izabrala i kojoj on zato MORA odgovarati na sva pristojno postavljena pitanja. Pogotovo na ona koja se tiču IMOVINE ministara u Vladi. Premijer u demokratskim državama novinarima ne smije zabranjivati pitanja. Barem ako se misli ponovo kandidirati.

>> 'Pitanje o kreditima novog ministra je legitimno'

TREĆI RAZLOG:

Zdrav razum ovdje je čini se zalutao u slijepu ulicu. Jer stari ministar turizma odlazi u jeku afere u kojoj neki tvrde da je povlaštene informacije koristio za zaradu svoje obitelji. Naravno možda i nije kriv kako tvrdi. Ali kod političara svaka sumnja izgleda jako loše. I sada premijer ne dopušta pitanje koje se tiče tri kredita koje je dobio novi ministar. Ma naravno da je kod Lorencina vjerojatno sve čisto. No Milanović je samo trebao pustiti čovjeka da odgovori i sve bi bilo u redu. No premijer je opet dokazao sljedeće: Dok političku konkurenciju verbalno uništava bez problema, najvećeg i najopasnijeg neprijatelja vidi kada se pogleda u ogledalo.

Borisa Miševića pratite i na Twitteru: @MisevicBoris

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene