Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne živi u strahu od hakera

Otkrivamo: Premijerku živcira kad joj nešto ne žele reći preko mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smartphonei se sve brže razvijaju, no ne spavaju ni hakeri. Razvijaju sve opasnije zlonamjerne softvere pa postoji mogućnost da pomoću obične aplikacije preuzmu podatke koje ne želite da itko vidi.

Istražili smo među našim političarima koje smartphone koriste i brinu li ih eventualni sigurnosni propusti. iPhone je na stolu gotovo svih ministara, ali i premijerke Jadranke Kosor. Sve češći napisi o sigurnosnim propustima smartphona, premijerku ne brinu.

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor predstavila knjigu, ilustracija - 1 Predstavljanje knjige Jadranka Kosor za Dnevnik Nove TV: "Cijeli život, pogotovo u tom političkom životu, bila sam sama" Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor na svom Twitter profilu objavila afotografiju s Vukom Jeremićem susret u Bakuu Bivša premijerka objavila fotografiju s nekadašnjim srpskim kolegom: "Snažno smo se fajtali...Frcale su iskre!

'Nemam straha i nekad, moram reći, da mi ide na živce da ljudi s kojima razgovaram kažu: ovo vam sada ne bih rekao putem mobitela ili putem telefona, rado bih da se sastanemo. Onda ja obično kažem, zašto? Dajte, recite!', otkriva predsjednica Vlade.

iPhone vole i premijerkini najveći rivali - Zoran Milanović i Radimir Čačić. Ni oni, kažu, nisu zabrinuti za sigurnost sadržaja svojih smartphona. Koriste različite aplikacije kojih je u svijetu prošle godine preuzeto više od 10 milijardi. No porastao je i broj zlonamjernih softvera.

'Koristim ga samo za razgovor i slanje poruka. Slanje i primanje poruka. Inače ništa drugo', otkriva premijerka.

Unatrag tri godine broj zlonamjernih softvera, usmjerenih na mobilne telefone, porastao je za 46 posto Stručnjaci podsjećaju da su se smartphoni odavno prestali koristiti samo za čitanje maila ili surfanje.

Na podatke u svojim iPhoneima sigurno paze ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministrica financija Dalić, ali i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. S razvojem tehnologije, obvezna je i kvalitetna zaštita smartphona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene