Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko daje informacije?

Premijerka zaprepaštena: Nevjerojatno je da bi iz Uskoka curile informacije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne vjerujem da je iz Uskoka iscurila informacija da je samo pitanje dana kada će protiv Hrvatske demokratske zajednice biti podignuta optužnica, izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

'Ovo što govorite je zaprepašćujuće da bi netko iz Uskoka, iz nezavisne institucije koja se mora brinuti o pravdi i pravednosti i o tome da svi koji su počinili kaznena djela i nešto ukrali, da bi iz te institucije curila informacija. To zaista zaprepašćuje, ja to ne vjerujem, a ako imate dokaz za to, onda bih molila da ga predočite', kazala je Kosor.

Upozorila je da ni jedna informacija iz niti jedne istrage ne bi smjela biti dostupna javnosti. 'To je protuzakonito i protuustavno i svakako da će se Vlada potruditi doznati što se događa i tko to eventualno daje iskaze koji u ovoj fazi istrage ne bi smjeli biti dostupni javnosti. To je ugrožavanje pravnog sustava i pritisak na sudove', poručila je Kosor.

Predsjednica vlade Jadranka Kosor komentirala je i jučerašnje izjave glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza i srbijanskog predsjednika Borisa Tadića o njezinoj podršci haškim optuženicima. Kazala je da Hrvatska ima vrlo otvorenu i potpunu suradnju s Haškim sudom, a optužbe iz Srbije, ocijenila je, na tragu su činjenice da 'mnogi političari u Srbiji ne mogu prihvatiti povijesne činjenice, a jedna od njih je da je Hrvatska bila napadnuta, da je bila žrtva agresije i da se vodio obrambeni rat, te da se nije vodio građanski oružani sukob, kako to voli reći srbijanski predsjednik Boris Tadić'.

Kosor je naglasila da se moraju prihvatiti povijesne činjenice da je Hrvatska u Oluji 'skršila zube krvoloku Miloševiću i njegovoj velikosrpskoj politici', a za oslobođenje su, istaknula je, zaslužni, naravno, hrvatski branitelji.  (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Tajna mora to i ostati' Josipović: U slučaju curenja tajnih iskaza treba poštivati zakon Slika nije dostupna Vladimir Šeks o crnim fondovima EKSKLUZIVNO: 'Sanader nam podmeće kao Zorro osvetnik'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene