Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plan za posrnulo gospodarstvo

Ne propustite mjere za oporavak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 14 sati na sjednici Vlade bit će, između ostalog, riječi o tijeku provođenja plana gospodarskog oporavka.

Vlada bi trebala izvijestiti o novostima u provođenju plana investicijskih projekata koji bi trebali pokrenuti posrnulo hrvatsko gospodarstvo. Premijerka Jadranka Kosor u više je navrata spominjala pokretanje 33 investicijska projekta u koje Vlada, kao jedne od ključnih pokretača oživljavanja gospodarske aktivnosti, očito polaže velike nade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Vrućine - 26 Prvi takav krovni zakon Slijedi nam reforma turizma, evo što novi prijedlog zakona donosi

Upravo stagnacija gospodarske aktivnosti bitno pridonosi i drugoj temi o kojoj bi trebalo biti riječi u Banskim dvorima, a to je nelikvidnost. Nakon rekordne nezaposlenosti u posljednjih pet godina Hrvatska bilježi rekordnu nelikvidnost koja prijeti paraliziranjem gospodarstva. Posljednji podaci za studeni 2010. govore o rekordnom iznosu od 35 milijardi i 36 milijuna kuna neplaćenih računa.

Naime, kad je Jadranka Kosor postala premijerkom nelikvidnost je iznosila 22 milijarde i 842 milijuna kuna, a sada je više od 35 milijardi. Za njezina mandata nelikvidnost je porasla za više od 12 milijardi kuna. Najveći je problem što se računi sve više odgađaju i sve se duže čeka njihovo plaćanje industrijama koje su najpogođenije, a koje zapošljavaju desetke tisuća građana.

>> Političari će napokon morati odlučiti: Ili politika, ili biznis!

Za gospodarstvo, a pogotovo za borbu protiv korupcije, ništa manje nije važan ni zakon kojim se regulira uloga političara u privanom biznisu. Tim zakonom, o kojem bi također trebalo biti riječi, bi se onemogućilo tvrtkama u kojima političari imaju znatnije udjele, da posluju s državnim poduzećima i institucijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene