Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor u Vukovaru, Josipović u Zagrebu

Zašto dva odvojena primanja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon protokola u Vukovaru premijerka Jadranka Kosor ostala u društvu svoje delegacije u dvorcu Eltz gdje je sve spremno za svečani koncert i skup HDZ-a. A završno primanje, po svojoj mjeri, u Zagrebu ima i predsjednik Ivo Josipović. Jesu li dva odvojena primanja 20. obljetnice hrvatske državnosti uistina bila potrebna?

Vukovar i Zagreb, predsjednik i premijerka. Dvije proslave. Ministri na to nisu željeli dati komentar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukinuta proslava Državni vrh zaboravio na Vukovar! Slika nije dostupna Večera s predsjednikom Josipović: Ono o čemu smo sanjali još nismo u potpunosti postigli

A nije lako bilo dobiti ni odgovor na pitanje gdje su bili prije 20 godina.

'Puno bi se dalo o tome pričati', kazala je kratko Kosor

'Bio sam u sabornici i digao ruke ne samo za Deklaraciju već je postojala i ustavna odluka', prisjetio se predsjednik Sabora Luka Bebić.

Predsjednik Josipović na to pitanje nije ništa odgovorio.

Sjećanja lako blijede. 'Radio sam u Vladi mislim', kazao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Na pitanje tko je bio predsjednik Vlade, Karamarko je odgovorio - Franjo Gregurić. Vjerojatno mu je izbljedjelo da je tada predsjednik Vlade bio Josip Manolić.

'Pretpostavljam da sam prije 20 godina s hrvatskim narodom slavio taj dan', diplomatski je odgovorio ministar zdravstva Darko Milinović.

 

'Bio sam u Hrvatskoj vojsci zajedno s ratnim prijateljima', kazao je ministar branitelja Tomislav Ivić.

'Ne mogu se sad sjetiti, malo bih trebao razmisliti', kazao je ministar gospodarstva Đuro Popijač. No, ipak se sjetio. '1991. smo radili monetarno odcjepljenje od bivše države. Bio sam dio tima i moguće da sam bio baš u Beogradu'.

Teško se bilo sjetiti se gdje su bili, no jasno je gdje će danas. Ministri u Vukovar s premijerkom, a oporba i gosti s predsjednikom u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene