Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Splitu

Premijerka Kosor u Splitu s lokalnim dužnosnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor danas je u Splitu s lokalnim dužnosnicima razgovarala o infrastrukturnim projektima u Splitsko-dalmatinskoj županiji i rješavanju problema brodogradilišta.

Premijerka Kosor izjavila je novinarima da je danas - trećeg dana godišnjeg odmora 'na proputovanju' u Splitu na poziv župana Ante Sanadera. Izvijestila je da je sa županom Sanaderom i njegovim suradnicima kratko razgovarala o nekim važnim infrastrukturnim, to jest cestovnim projektima u županiji, za koje je rekla da - 'što se tiče sredstava - idu dalje', ali neki su od njih s obzirom na krizu, kako je dodala, u smanjenom intenzitetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

'Razgovarali smo i o rješavanju pitanja brodogradilišta, što je za vladu i stanovnike Splitsko-dalmatinske županije najvažnije', kazala je, ističući kako je to velik posao koji 'moramo završiti na zadovoljstvo škverana i uprave'. Dodala je kako uskoro očekuje 'i neke nove sastanke na tu temu'. Također je rekla da su razgovarali i o stanju u splitskome DES-u, ustanovi u kojoj je nedavno skupina radnika tjedan dana štrajkala glađu. Izrazila je spremnost pomoći toj ustanovi.

Istaknula je da je danas s ravnateljem splitskoga Kliničkog bolničkog centra (KBC) Dujomirom Marasovićem razgovarala o kadrovskim problemima vezanim uz rodilište u Sinju kojemu je za nedavnog posjeta tom gradu obećala i novčanu pomoć. Pritom je navela kako je dobra vijest da se u splitskome rodilištu rađa više djece, što je, po njezinu mišljenju, 'vezano i za mjere populacijske politike Vlade'.

Odgovarajući na novinarska pitanja, premijerka je rekla kako će se nastaviti odlučna provedba programa gospodarskog oporavka. 'Do kraja ove godine tim programom je predviđeno još nekoliko teških odluka', istaknula je, ocjenivši kako neke mjere neće biti popularne, ali je radi jačanja gospodarstva nužna suglasnost, to jest konsenzus za njihovu provedbu.

'Ima još nekoliko mjera do kraja ove godine, a tu treba ubrojiti i rebalans proračuna', rekla je i s tim u vezi istaknula kako već sada ima pozitivnih pokazatelja gospodarskog oporavka. 'U prvih pet-šest mjeseci povećan je izvoz za gotovo 11 posto, a smanjen je uvoz. Smanjen je broj nezaposlenih - jedan dio toga odnosi se na sezonsko zapošljavanje, ali jedan dio zapošljavanja su i mjere vlade, odnosno zavoda za zapošljavanje', rekla je predsjednica vlade, dodajući kako u obzir treba uzeti i dobru tusrističku sezonu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene