Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S franjevcima i hrvatskim političarima

Magla zaustavila posjet premijerke Kosor u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor danas treba otputovati u radni posjet Bosni i Hercegovini. Ipak, magla je odgodila premijerkin let.

'Zbog bitno smanjene vidljivosti u Zračnoj luci u Sarajevu nije bilo moguće poletjeti, s obzirom na gusti sloj magle i smanjenu horizontalnu i vertikalnu vidljivost u Zračnoj luci u Sarajevu', stoji u Vladinu priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zajednička odluka Nijedan HDZ u BiH neće priznati novu vlast Slika nije dostupna Nova vlada BiH Ljubić: Uvod u najdublju političku krizu od rata!

Premijerka Kosor najprije će posjetiti bolnicu 'Dr. fra Mate Nikolića' u Novoj Bili, a potom će se u Franšiznom centru u Vitezu sastati s predstavnicima viteške općine, a nakon toga s gospodarstvenicima iz srednje Bosne.

Predsjednica hrvatske vlade sastat će se i s predstavnicima hrvatskih političkih stranaka u BiH.

>> Ekskluzivno: Josipović i Kosor na kavi u četiri oka

Boravak u Bosni i Hercegovini premijerka Kosor završit će posjetom franjevačkom samostanu sv. Franje Asiškog u Gučoj Gori.

Premijerka i predsjednik se u srijedu sastali s Čovićem i Josipovićem

Zanimljivo je da su se predsjednik Josipović i premijerka Kosor sastali prošle  srijede sastali s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem i predsjednikom HDZ 1990 dr. Božom Ljubićem, i da već sada iznenada predsjednica Vlade putuje u u BiH na sastanak s njima.

Kako je tada priopćeno iz Vlade, Kosor i Josipović su na sastanku ponovili poznati stav Republike Hrvatske o punoj potpori cjelovitoj i suverenoj, prijateljskoj Bosni i Hercegovini, i njenim naporima u procesima euroatlanskih integracija.

Ponovili su i potporu rješenjima koja će osigurati poštivanje većinske političke volje konstitutivnih naroda i građana BiH, te reformama i rješenjima koja će osigurati institucionalnu jednakopravnost i hrvatskog naroda kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH. (D. Ma./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene