Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju za njemački 'Focus'

Milanović poručio Nijemcima: Ništa vas nećemo koštati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović jučer je u intervjuu za ugledni njemački časopis Focus pokušao odagnati bojazni Nijemaca o ulasku Hrvatske u EU. 'Čak i ako se srušimo, to će biti naš problem, a ne problem njemačkih poreznih obveznika', poručio je premijer.

'Moja poruka njemačkim poreznim obveznicima jest: Ništa vas nećemo koštati', rekao je jučer premijer Zoran Milanović u intervjuu za njemački magazin Focus, pokušavši tako primiriti bojazan Nijemaca da će im hrvatsko članstvo u Europskoj uniji napraviti dodatne troškove.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

'Upravo suprotno, dođite ovdje, zaradite novac zajedno s nama! Čak i ako se srušimo, što sam siguran da nećemo, to će biti naš problem, a ne problem njemačkih poreznih obveznika', rekao je Milanović.

>> AFP: EU dočekuje Hrvatsku u sumornom okružju; Bild: Progutat će milijarde iz Berlina

Premijer je dodao i kako 'u Hrvatskoj ne cvatu ruže', ali kako 'definitivno nije ni Grčka'. Dodao je i kako je Hrvatska već izgradila svoje autoceste i to bez njemačkog novca za razliku od Poljske i Slovačke koje su se za takve projekte morale osloniti na novac iz europskih fondova.

Milanović je Nijemce uvjeravao i kako se ne moraju bojati hrvatskih doseljenika da će im oteti posao. 'Hrvati nisu nikakva prijetnja njemačkim radnicima', rekao je Milanović i dodao kako nema potrebe za nametanjem restrikcija hrvatskim radnicima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene