Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer diže moral

Milanović: Mogla je biti prava katastrofa da je nasip popustio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanović je zadovoljan, no opasnost za Slavonski Brod još nije prošla, nasip prijeti pucanjem.

Premijer Zoran Milanović obišao je danas poplavom najugroženije područje u Slavonskom Brodu, naselje Josip Rimac. U društvu ministara Tihomira Jakovine i Ranka Ostojića te gradonačelnika Mirka Duspare prošetao je savskim nasipom i ustvrdio kako je situacija ipak zadovoljavajuća.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

'Bilo je opasno za Slavonski Brod, mogla je to biti prava katastrofa da je nasip popustio. Ovdje je, ruku na srce, bilo najopasnije i izazivalo najveći nespokoj jer je riječ o sedmom po veličini gradu u Hrvatskoj. Ljudi su odradili dobar posao', izjavio je Milanović. 

Situacija je, međutim, daleko od dobre. Naime, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara informirao je premijera kako je tri kilometra nizvodno situacija još jako kritična, a sto dobrovoljaca nadljudskim naporima pokušava spriječiti pucanje riječnog nasipa.

U vezi s puknućem nasipa u Rajevu Selu, premijer je izjavio kako je tek danas informiran da je riječ o dijelu nasipa koji je obnovljen prije četiri godine.

'Pukao nam je novi nasip, investicija Hrvatskih voda vrijedna desetke milijuna kuna, pa novi nasip bi valjda trebao izdržati', istaknuo je Milanović koji je i od ministra i generalnog direktora Hrvatskih voda zatražio da se utvrdi odgovornost.

SAVA I DALJE PRIJETI: Izvanredno stanje i dalje u Brodsko-posavskoj županiji, Očekuje se dolazak premijera

Premijerov posjet nije naišao na odobravanje svih Brođana, a kako su ga dočekali u naselju Josip Rimac, pogledajte u videu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene