Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriveno zašto

Milanović odao počast Tuđmanu, ali ne i Račanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč planu premijer Zoran Milanović nije, povodom Dana državnosti, posjetio grobove Ivice Račana i Borisa Šprema. Iz premijerovog su ureda naknadno otkrili - zašto.

Premijer Zoran Milanović, predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko povodom dana državnosti na zagrebačkom groblju Mirogoj položili su vijence i svijeće.

Pročitajte i ovo Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

Prema unaprijed utvrđenom protokolu visoki dužnosnici su trebali položiti vijence i zapaliti svijeće kod Zida boli, na grobu Ivice Račana, nekadašnjeg predsjednika Vlade RH, kod Grobnice narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. U plan je naknadno bio uvršten i grob pokojnog predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema.

>> Na misu za domovinu stigli Josipović i Leko, ali ne i Milanović

Unatoč protokolu, premijer Milanović nije posjetio grobove Ivice Račana i Borisa Šprema. Nakon što je počast odao kod Zida boli, grobnice narodnih heroja, središnjeg križa te groba Franje Tuđmana otišao je u Krematorij, a odande se uputio u Vladu. Grobove Ivice Račana i Borisa Šprema nije ih obišao 'zbog obaveza u Vladi' rečeno je naknadno novinarima iz njegovog ureda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene