Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne nadzirem ih sve'

KONAČNO SE OGLASIO Milanović ministru kulture poslao jasnu poruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović napokon je komentirao prometni prekršaj ministra kulture, Berislava Šipuša kojeg je policija zaustavila sa 0,7 promila alkohola u krvi.

Nakon tri dana od kad je javnost saznala za aferu Šipuš u kojoj je ministar kulture skrivio prometni prekršaj vozivši u alkoholiziranom stanju, oglasio se i premijer Milanović. Kazao je kako smatra da su mnogi kolege iz vlade ministru Šipušu poslali jasnu poruku te kako ne bi volio u javnosti iznositi svoje mišljenje o ministrovom prekršaju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

'Do sada nismo imali ovakvih slučajeva i moram priznati da ja ne nadzirem dnevno kako se tko ponaša i što radi niti ću to nastaviti raditi, no jedno pravilo će važiti. Pravilo koje će od sada biti puno jasnije.

MINISTAR U PROBLEMU Osim alkohola ogriješio se i u drugim stvarima

Prvo za volan se nikad ne sjeda ako si nešto pio. Imaš službenog vozača. To nije zabava nego je to radno sredstvo. To su ljudi koji su plaćeni da rade taj posao i službeni automobil postoji da se vladu, pa na kraju i mene, zaštiti od ovakvih pitanja. Ali ovo što vrijedi za službene automobile vrijedi i za privatne automobile', kazao je premijer Zoran Milanović.

Kazao je i kako svaki ministar, kao i svaki čovjek mora znati da ako je popio, nema što raditi za volanom.

'Čovjek može skriviti prometnu nesreću u sekundi ali ako je popio jedno pivo više, zna da ga je popio, dakle uzmi vozača, imaš na njega pravo i obvezu 24 sata. Volio bih da javnost shvati da to nije nikakav luksuz, da je to nešto što ministre i određene dužnosnike obvezuje', kazao je premijer.

Vozikanja službenih automobila nema, rekao je oštro predsjednik vlade te nastavio kako službeni automobil ministri i zamjenici ministara nemaju što uzimati na svoju ruku.

'Službeni automobil ide uz vozača i ne bez vozača upravo zato da bi se izbjegle ovakve situacije. Mislim da je ministar iz ovoga shvatio što se smije, a što ne smije. Štete nije bilo, a ima li političke štete to će ocijenit svaki čovjek ove države', zaključio je premijer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene