Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O arbitražnoj odluci

Premijer ribarima u Savudrijskoj vali obećao da ih neće iznevjeriti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer je ribarima obećao da ih neće iznevjeriti, a za rujan je najavio sastanak sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom.

Premijer Andrej Plenković svoju brzinsku posjetu Istri završio je susretom s istarskim ribarima. Zanimljiv je to susret posebno nakon odluke Haškog suda o arbitraži u Savudrijskoj vali čiju odluku Hrvatska ne priznaje.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

No, život na jednoj i drugoj strani, posebno za ribare, ide dalje. Ribari su o svemu u Savudriju došli obavijestiti premijera. Osim što su mu došli reći svoje probleme, oni su se došli i uvjeriti da premijer Plenković i Vlada stoje na njihovoj strani i da svi incidenti koje im prouzrokuje slovenska policija ne idu njima na štetu.

Znaju da će Vlada biti na njihovoj strani i da se neće ništa strašno zbog toga dogoditi. Iako sami kažu da oni ribare tamo svakodnevno. Oni od toga ondje žive i prehranjuju obitelji. Svakodnevno se susreću sa slovenskom policijom i doživljavaju različite incidente. U konačnici i sami kažu da je to jako stresno za njih.

''Za nas ribare je jedino prihvatljivo razgraničenje i u samom tome smo dobili podršku i od premijera i ministra'', rekao je Robert Momić, predsjednik ceha ribara županije Istarske.

''Svaki dan sve više incidenata. Način djelovanja slovenske policije prema hrvatskim ribarima sve je intenzivniji i bojimo se da netko od kolega ili ja da izgubimo živce od pritiska. Pokušavamo to izbjeći, ali ne možemo garantirati da ćemo uspjeti biti toliko tolerantni'', rekao je ribar Danilo Latin.

Premijer je ribarima obećao da ih neće iznevjeriti, a za rujan je najavio sastanak sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom i rekao kako se nada bilateralnom dogovoru i da ni tada neće biti nikakvih dodatnih incidenata.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene