Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi u 'crnu zabit'

PREMIJER PORUČIO 'Treba napraviti sve da se ne vratimo u mrak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade i predsjednik SDP-a Zoran Milanović u Puli je u petak još jednom poručio kako je IDS potreban vladajućoj koaliciji, da je bio dobar koalicijski partner te da je dijelom i zaslužan za uspjehe ove Vlade.

"IDS trebamo u koaliciji, on je dio ove uspješne Vlade, a njihov je ministar, premda će mnogi reći kako se radi o nešto lakšem ministarskom mjestu, bio jako dobar. To je jedan ozbiljan posao koji se u konačnici isplatio te stoga pozivam IDS da nam se pridruži", izjavio je Milanović.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

Kako je rekao, s obzirom da se izbori bliže "nek' u IDS-u još malo razmisle pa nek' vide i donesu konačnu odluku".

"Treba napraviti sve da se ne vratimo u mrak, da nastavimo dalje i da zajedno isplovimo na široke oceane i mora gdje nam je uostalom i mjesto, a ne u crnoj zabiti. IDS je dio ove uspješne priče",  rekao je predsjednik SDP-a Milanović.

Najavio je da će koalicijski sporazum biti uskoro potpisan.

"Trebali smo u srpnju pa smo odgodili. Nema pritiska, moramo se dogovoriti o još nekoliko detalja, jer to su za stranke, kako za veće tako i za manje, egzistencijalno bitne stvari. Pitanje je dana", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Milanović: Hrvatska je izašla iz krize, iduće stope rasta još više

Govoreći o dovršetku izgradnje Istarskog ipsilona, istaknuo je kako će Vlada s timu vezi napraviti sve što može, iako postoji Europska komisija.

"Neću i ne želim davati obećanja iza kojih ne stojim. Ono što mogu obećati je to da ćemo napraviti sve što možemo da se Ipsilon izgradi do kraja, no postoje neke mjere koje nisu u našim rukama, nego u rukama Europske komisije. To je sve, a to prijatelji iz IDS-a znaju i svjesni su toga", kazao je Milanović.

Nije istina, rekao je, ono što tvrde neki mediji da ih IDS drži u šaci zbog Ipsilona.

"IDS nas ne drži u šaci, niti mi njih", rekao je Milanović.

Nije htio komentirati informacije da su se brojni bivši članovi SDP-a u Istri učlanili u Josipovićevu stranku Naprijed Hrvatska, istaknuvši pritom kako "nije upoznat s time, da ima ozbiljnog posla te da svatko bira svoj put". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene