457150
457150
457150
457150
457150

Premijer Plenković podržao šibenski projekt TEF-a

  • , 15.11.2016., 13:30
  • Autor:
  • komentara

Projekt TEF-a, po kojem bi država i Grad Šibenik imali vlasničke udjele pri prodaji i valorizaciji 350 milijuna kuna vrijednog zemljišta, predstavio je u utorak premijeru Andreju Plenkoviću šibenski gradonačelnik Željko Burić, a premijer je dao podršku TEF-u te najavio da će taj projekt biti jedno od prvih pitanja kojim će se 'pozabaviti' novo ministarstvo državne imovine.

 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell)
Andrej Plenković (Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell)

"Priča formiranja ministarstva koje će upravljati državnom imovinom vrlo je važno, jer će se tako dignuti razina odlučivanja o ovako važnom projektu kao što je TEF. Premijeru sam pripremio kompletnu dokumentaciju i tu se nema što puno pričati, nego trebamo krenuti u realizaciju projekta", poručio je Burić.

Šibenski gradonačelnik iznimno je zadovoljan činjenicom da će o TEF-u konačno razgovarati s nekim na razini Vlade.

"Mi smo predvidjeli sredstva i potpisat ćemo ugovor s Europskim udruženjem urbanista, koji će izraditi prijedlog urbanističkog rješenja TEF-a, naravno prema našim željama i Generalnom urbanističkom planu. Ono što smo imali namjeru napraviti prije pet ili šest mjeseci je sklapanje ugovora s međunarodnom konzultantskom kućom Deloitte, koja će konačno tražiti investitore za TEF jer je će biti riješeni pravno imovinski odnosi, a donesen je i novi GUP", izjavio je Burić nakon sastanka s hrvatskim premijerom.

Drugi predstavljeni projekt je studentski kampus na Palacinu, a gradonačelnik je izrazio stav da grad bez visokog obrazovanja nema šanse u svom razvoju. "Projekt je kompletno pripremljen, a mi ćemo ga poslati nadležnim institucijama u roku od dva do tri tjedna", najavio je.

Premijer je imao prilike čuti i o kinu Odeon u koji je Grad dosad uložio preko pet milijuna kuna. Riječ je o multifunkcionalnoj dvorani koja je vezana za turizam, kulturu i kulturne sadržaje te bi značila stepenicu više za Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Također, bilo je riječi i o projektu podzemnih garaža i rekonstrukciji Poljane, za koju je šibenski gradonačelnik rekao da nije samo pitanje parkinga, već i centralnog trga, kao i turističke valorizacije starog grada.

"Šibenik je napravio značajan turistički iskorak, iako turizam nije osnova razvoja grada. Nama je gospodarstvo važno, a kroz Poljanu se daje šansa za revitalizaciju staroj gradskoj jezgri", zaključio je Burić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se