457150
457150
457150
457150
457150

Premijer Plenković podržao šibenski projekt TEF-a

  • , 15.11.2016., 13:30
  • Autor:
  • komentara

Projekt TEF-a, po kojem bi država i Grad Šibenik imali vlasničke udjele pri prodaji i valorizaciji 350 milijuna kuna vrijednog zemljišta, predstavio je u utorak premijeru Andreju Plenkoviću šibenski gradonačelnik Željko Burić, a premijer je dao podršku TEF-u te najavio da će taj projekt biti jedno od prvih pitanja kojim će se 'pozabaviti' novo ministarstvo državne imovine.

 
 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell)
Andrej Plenković (Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell)

"Priča formiranja ministarstva koje će upravljati državnom imovinom vrlo je važno, jer će se tako dignuti razina odlučivanja o ovako važnom projektu kao što je TEF. Premijeru sam pripremio kompletnu dokumentaciju i tu se nema što puno pričati, nego trebamo krenuti u realizaciju projekta", poručio je Burić.

Šibenski gradonačelnik iznimno je zadovoljan činjenicom da će o TEF-u konačno razgovarati s nekim na razini Vlade.

"Mi smo predvidjeli sredstva i potpisat ćemo ugovor s Europskim udruženjem urbanista, koji će izraditi prijedlog urbanističkog rješenja TEF-a, naravno prema našim željama i Generalnom urbanističkom planu. Ono što smo imali namjeru napraviti prije pet ili šest mjeseci je sklapanje ugovora s međunarodnom konzultantskom kućom Deloitte, koja će konačno tražiti investitore za TEF jer je će biti riješeni pravno imovinski odnosi, a donesen je i novi GUP", izjavio je Burić nakon sastanka s hrvatskim premijerom.

Drugi predstavljeni projekt je studentski kampus na Palacinu, a gradonačelnik je izrazio stav da grad bez visokog obrazovanja nema šanse u svom razvoju. "Projekt je kompletno pripremljen, a mi ćemo ga poslati nadležnim institucijama u roku od dva do tri tjedna", najavio je.

Premijer je imao prilike čuti i o kinu Odeon u koji je Grad dosad uložio preko pet milijuna kuna. Riječ je o multifunkcionalnoj dvorani koja je vezana za turizam, kulturu i kulturne sadržaje te bi značila stepenicu više za Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Također, bilo je riječi i o projektu podzemnih garaža i rekonstrukciji Poljane, za koju je šibenski gradonačelnik rekao da nije samo pitanje parkinga, već i centralnog trga, kao i turističke valorizacije starog grada.

"Šibenik je napravio značajan turistički iskorak, iako turizam nije osnova razvoja grada. Nama je gospodarstvo važno, a kroz Poljanu se daje šansa za revitalizaciju staroj gradskoj jezgri", zaključio je Burić. (Hina)DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se