445542
445542
445542
445542
445542

Premijer Orešković čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

  • , 04.08.2016., 12:26
  • Autor:
  • komentara

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik Vlade Tihomir Orešković uputio je u četvrtak čestitku hrvatskim braniteljima i svim hrvatskim građanima, u kojoj je istaknuo da smo u veličanstvenoj vojnoredarstvenoj akciji Oluji pokazali da se, nadahnuti težnjom hrvatskih građana za slobodnom, neovisnom i samostalnom državom, znamo braniti i obraniti.

 
 
 
 
Tihomir Orešković (Patrik Macek/PIXSELL)
Tihomir Orešković (Patrik Macek/PIXSELL)

„Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja prisjećamo se veličanstvene vojnoredarstvene akcije u kojoj smo pokazali da se, nadahnuti težnjom hrvatskih građana za slobodnom, neovisnom i samostalnom državom, znamo braniti i obraniti.

Hrvatski branitelji munjevitom su akcijom oslobodili više od 10 tisuća četvornih kilometara hrvatskog teritorija, stvorili preduvjete za uspostavu mira na cijelom ratom zahvaćenom području i omogućili poraz velikosrpske politike", navodi u čestitki premijer Orešković.

Dodao je da danas, 21 godinu kasnije, "nastavljajući put naših branitelja, hrvatski vojnici svojim znanjem i sposobnošću sudjeluju u svim važnijim mirovnim misijama širom svijeta. Postali smo važna članica NATO-a i najmlađa članica Europske unije".

Predsjednik Vlade Orešković je posebno izrazio zahvalnost braniteljima i njihovim obiteljima.

"S ponosom se prisjećamo i izražavamo najdublju zahvalnost svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji su žrtvovali svoje zdravlje ili dali život da bismo, na načelima slobode, pravednosti i demokracije, stvorili domovinu i postali aktivni graditelji sustava globalne stabilnosti i sigurnosti."

Svi mi, poručio je Orešković, moramo biti dostojni njihove žrtve i uložiti sve svoje znanje, snagu i volju da bismo, jedinu nam Domovinu, učinili boljom, gospodarski snažnijom i prosperitetnijom.

Pozvao je da kao pobjednici i osloboditelji domovine Hrvatske proslavimo ovaj veliki dan dostojanstveno i ponosno.

"Dragi hrvatski branitelji, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, čestitam vam vaš dan – Dan hrvatskih branitelja, a svim hrvatskim građankama i građanima želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti“, stoji na kraju čestitke predsjednika Vlade RH Tihomira Oreškovića. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se