Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeni posjet Berlinu

Premijer Milanović susrest će se s kacelarkom Merkel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović boravit će u srijedu u Berlinu u službenom posjetu Njemačkoj gdje će se sastati s kancelarkom Angelom Merkel.

Zoran Milanović i Angela Merkel razgovarati će o ratifikaciji pristupnog ugovora Hrvatske s Europskom unijom.

Glavne teme razgovora hrvatskog premijera i njemačke kancelarke, kako se očekuje, bit će ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s EU kao i jačanje bilateralne posebice gospodarske suradnje dviju zemalja. Nakon svečanog dočeka, ručka i razgovora, Milanović i Merkel održat će zajedničku konferenciju za novinare.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

>> Milanović: Dobro je da u državi ima discipline, ali ne da bude kao u mrtvačnici

Njemačka je vlada krajem kolovoza donijela prijedlog zakona o pristupnom ugovoru između Hrvatske i Europske unije, čime je stvorila uvjete za pravodobnu ratifikaciju toga ugovora u Bundestagu. Njemačka je vlada tada priopćila da će Berlin 'izbliza pratiti provedbu reformi' u Hrvatskoj, a podsjetila je i na 'izvrsne' veze između Njemačke i Hrvatske, koje počivaju na stoljetnim kulturnim utjecajima kao i na velikom broju Hrvata koji žive u Njemačkoj.

Očekuje se da će njemački Bundestag u studenome ratificirati pristupni ugovor između Hrvatske i EU. Milanović će u srijedu posjetiti i Zakladu Friedrich Ebert gdje će održati predavanje na temu Hrvatska i Europska unija. Merkel je prije nepunih godinu dana bila u službenom posjetu Zagrebu, a ovo će biti prvi službeni sastanak njemačke kancelarke i Milanovića.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene