Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor iz Leipziga

Premijer Milanović: 'Hrvatska neće biti na teret nikome, to pišu jeftini tabloidi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački Bildt smatra da bi Hrvatska, nakon Grčke, mogla biti iduće 'groblje milijardi' njihovih poreznih obveznika. Sve je ubrzo komentirao i Zoran Milanović.

'Hoće li i Hrvatska, poput Grčke, postati groblje milijardi eura naših poreznih obveznika?' nakon ulaska u EU 1.srpnja, zapitali su se u njemačkom Bildu, povodom dolaska premijera Zorana Milanovića u Leipzig.

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Premijer Zoran Milanović je sa svečanosti njemačkog SPD-a ubrzo dao odgovor rekavši da takve stvari pišu tabloidi i jeftine novine i poručio da Hrvatska nikome neće biti teret.

Kao primjer je naveo saveznu pokrajinu Sasku,čiji je najveći grad upravo Leipzig, a koja je imala ogromne gospodarske probleme prenesene iz bivše Istočne Njemačke. No, 'reformama i upornim radom, te korištenjem europskih fondova promijenila je taj trend', poručio je premijer Milanović.

Milanović: 'SPD mijenjao Njemačku u prijelomnim trenucima, mi činimo to isto u Hrvatskoj - to je teži put'

Njemačka je socijaldemokracija mijenjala Njemačku u najizazovnijim i prijelomnim trenucima njezine novije povijesti, rekao je premijer Zoran Milanović u Leipzigu, na svečanosti povodom 150. godišnjice postojanja njemačkog SPD-a i dodao da on sa svojom vladom to isto pokušava raditi u Hrvatskoj.

'Upravo je socijaldemokracija u najizazovnijim i prijelomnim trenucima novije njemačke povijesti mijenjala zemlju, a zadnji je bio kancelar Gerhard Schroeder. Današnja njemačka stabilnost, u uvjetima kada su mnogi drugi u problemima, Francuska, Velika Britanija, Italija, Španjolska,pa i Hrvatska, plod je rada socijaldemokrata', rekao je premijer novinarima u Leipzigu.

>>Linić: Europa se trese od krize, ali ova je Vlada pokazala da može bez MMF-a!

Podsjetivši da su katkada njemački socijaldemokrati morali donositi nepopularne mjere i zakone, te prilagođavati zemlju novim uvjetima, poručio je da to isto pokušava raditi i njegova vlada.

'To je ono što mi, što ja, pokušavamo raditi u Hrvatskoj.To je teži put', rekao je premijer Milanović.

Čelništvo njemačkih socijaldemokrata (SPD), predsjednik države Joachim Gauck, kancelarka Angela Merkel iz protivničkih konzervativnih redova, francuski predsjednik Francois Hollande, te mnogi drugi strani državnici i vođe lijevih stranaka, među kojima i predsjednik hrvatskog SDP-a i premijer Zoran Milanović, okupili su se u Leipzigu na obilježavanju 150. godišnjice SPD-a, najstarije demokratske stranke u Njemačkoj.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene