Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U znak solidarnosti

Premijer apelira na javna poduzeća da ne isplaćuju božićnice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović javnim je tvrtkama uputio apel da iz solidarnosti svojim radnicima ne isplate božićnice.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je apel javnim tvrtkama da iz solidarnosti prema državnim i javnim službenicima za ovu godinu ne isplate božićnice.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari"

Uprave pojedinih tvrtki, mahom gubitaša, to su već ispregovarale sa sindikatima, drugi dio božićnice ipak očekuje. U suprotnom upozoravaju na mogućnost tužbi. Premijerovu apelu pridružili su se i ministri.

>> Milanović. Radije bi dali božićnice, ali novca nema

'Oni kojima je danas apsolutno osigurana plaća, čak i puno viša nego svima nabrojanima, a rade u javnom sektoru, javnim poduzećima, da onda, ako ništa drugo, onda zbog solidarnosti sa svojim kolegama, susjedima, rodbinom, kažu 'Ok, nije trenutak, pričekajmo'', kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

'Bit svega je da se prostor ostavi upravama i sindikatima za pregovore i da se tu politika jednostavno ne miješa, jer joj u tome nije mjesto', kazao je Krešimir Sever, iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene