Obavijesti Video Pretražite Navigacija
22. obljetnica

Plenković položio vijenac na grob Franje Tuđmana: "Danas realno ocijeniti njegov značaj u povijesti hrvatskoga naroda i države"

Premijer Andrej Plenković s delegacijom položio je vijence na Mirogoju na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Tom je prilikom rekao da je Tuđman dao Hrvatskoj smjer prema Europi.

"Danas, 22 godine nakon što je preminuo prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, prvi predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i jedan od njenih utemeljitelja, došli smo iskazati poštovanje državniku, velikom čovjeku koji je preuzeo odgovornost za Hrvatsku i za hrvatski narod u vrlo kompleksnim, i međunarodnim odnosima i okolnostima gdje se otvorio prozor mogućnosti da Hrvatska nakon dugih stoljeća stekne svoju samostalnost i neovisnost te svoje međunarodno priznanje", kazao je Plenković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Novi i stari ministri Dnevnik Nove TV doznaje tko je najveće kadrovsko iznenađenje nove vlade Andrej Plenković Iz minute u minutu Plenković komentirao anketu po kojoj je popularniji od Milanovića pa poručio: "Manjine će imati potpredsjednika Sabora"

"Uz veliku plebiscitarnu potporu hrvatskog naroda, uz hrabrost i odvažnost branitelja, bio je načelu zemlje kad su se oslobodili okupirani teritoriji, bio je onaj koji je postavio temelje razvoja hrvatske demokracije, izgradnje institucija, pluralizma, dao je smjer prema Europi, Europskoj uniji i Sjevernoatlanskom savezu", dodao je Plenković.

"Danas, sada već više od 20 godina nakon njegove smrti možemo realno ocijeniti njegov značaj u povijesti hrvatskoga naroda i hrvatske države", istaknuo je i dodao da je danas na Mirogoju, zajedno sa suradnicima, kao sljednici ideje o Hrvatskoj i doktrine Tuđmana s obavezom da nastave raditi na dobrobit hrvatskog naroda.

"Stoga mu još jednom zahvaljujemo na svemu što je učinio za Hrvatsku u presudnim trenucima hrvatskoga naroda", zaključio je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene