Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak parlamentarne većine

Promjena kod Zagreba? Neslužbeno, grad bi trebao biti podijeljen u tri izborne jedinice, a ne četiri

Banski dvori - 3
Banski dvori - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković okupio je koalicijske partnere na redovitom tjednom sastanku vladajuće većine, a ključne teme su porezna reforma i novi zakon o izbornim jedinicama.

Da će građanima rasti plaće, i to zahvaljujući poreznoj reformi koju sprema Vlada, premijer Andrej Plenković ponavlja već tjednima. No, kako bi ona trebala izgledati i koje bi sve posljedice mogla imati, javnost tek treba konkretno i službeno saznati.

Javno predstavljanje bit će u srijedu u 11 sati nakon što na današnjem redovnom tjednom sastanku detalje doznaju koalcijski partneri, a HDZ-u je predstavljena dan ranije.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić Porezna reforma Hoće li nakon ukidanja prireza građanima porasti plaće? Novinar Dnevnika Nove TV otkriva: "Vrag je u detaljima"

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić Rebalans proračuna Kome je inflacija majka, a kome maćeha: Državna blagajna puna, građanima cijene nikad veće

Pri kraju je i krojenje izbornih jednica, a zakon o izbornim jedinicama također će danas biti predstavljen koalicijskim partnerima. Javnosti će biti predstavljen u četvrtak.

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić u Dnevnik Nove TV javio se s Markova trga komentirajući današnja događanja te je naglasio da iako sastanak koalicijskih partnera još traje, dobro prolazi.

 "Veći dio vremena posvećen je poreznoj reformi. Što se izbornih jedinica tiče nije bilo nekih većih ili značajnijih zamjerki. Ministar Malenica je to predstavio te potom otišao. Prema nekim neslužbenim informacijama grad Zagreb ne bi treba biti podijeljen u četiri nego u tri izborne jedinice.

Pojedine koalicijske partnere zanimalo je kako će izgledati druga izborna jedinica, a ona bi trebala ostati manje više kakva i je. Što se tiče plaća nije bilo prigovora partnera i tu stvari teču glatko. Sama najava iz Vlade, način na koji će se to predstavljati dosta govori. Naime, trajat će više od sat vremena", rekao je reporter.  


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene