Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvođenje obveznog vojnog roka

Objasnili zašto Plenković nije služio vojni rok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer zagovara vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatsku, no sam, ispostavlja se, nije odslužio vojni rok.

Premijer Andrej Plenković poručio je građanima u utorak, nakon obilaska kompleksa i pokazne vježbe u slučaju ugroze hrvatskog zračnog prostora, da "hrvatski narod voli Hrvatsku vojsku".

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ilustracija Neće biti lako Njemačka vraća vojnu obvezu? Pogled su skrenuli prema jednoj zemlji

Kako doznaje N1, pozivajući se na odgovor na njihov upit, upućen Banskim dvorima, premijer Plenković nije odslužio vojni rok, koji je u njegovo vrijeme bio obvezan.

"Andrej Plenković oslobođen je služenja vojnog roka iz zdravstvenih razloga zbog urođene anemije", stoji u navedenom odgovoru iz Banskih dovra.

Vojni rok nije odslužio ni predsjednik Sabora Božo Petrov.

'Božo Petrov oslobođen je služenja vojnog roka zbog problema s vidom', rečeno je za N1 u Uredu predsjednika Sabora.

Podsjetimo, tema uvođenja obveznog vojnog roka ponovno u Hrvatsku, posljendjih je dana izuzetno aktualna, a svoje viđenje dali su, kako političari svih opcija, tako i stručnjaci.

Dok Vlada podržava ponovno uvođenje obveznog vojnog roka, mišljenja stručnjaka su podijeljena te variraju od onih koji su otvoreno za to, do onih koji smatraju da treba pitati i mlade.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene