Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan državnosti

Na misu za domovinu stigli Josipović i Leko, ali ne i Milanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni vrh danas je povodom Dana državnosti položio svijeće i vijence na Mirogoju nakon čega je održana misa za domovinu. Na nju nije stigao premijer Zoran Milanović.

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko položili su vijence i zapalili svijeće na groblju Mirogoj i to kod Zida boli, na grobu Ivice Račana, nekadašnjeg predsjednika Vlade RH, kod Grobnice narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Zoran Milanović i Andrej Plenković Društvene mreže se užarile Hrvati o odluci koja je snažno odjeknula: "To se trebalo riješiti prije izbora. Sad je kasno"

Nakon toga su se predsjednik Josipović i prvi čovjek Sabora Leko uputili na misu za domovinu u Crkvu svetog Marka. Premijera Milanovića na misi nema.

>> Hrvatska slavi Dan državnosti

Predsjednik Ivo Josipović potom priređuje svečani koncert Zagrebačke filharmonije u Hrvatskom narodnom kazalištu, uoči kojega će uručiti odlikovanja dodijeljena u povodu Dana državnosti RH. Svečanom koncertu će, uz predsjednika države Josipovića, premijera Zorana Milanovića, i predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke , nazočiti i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar financija Slavko Linić, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić te ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene