Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije dobro

Evo gdje se nalazi Hrvatska prema Indeksu ekonomskih sloboda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska zaostaje za zemljama u regiji, a ocjena joj je ispod regionalnog prosjeka.

Hrvatska se prema Indeksu ekonomskih sloboda za 2014. godinu nalazi na 87. mjestu, čime je za devet mjesta pala u odnosu na prošlu godinu kada je bila na 78. mjestu, javlja Index.

Pročitajte i ovo Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima Ilustracija prosjek u EU Tko najviše radi u Europskoj uniji, a tko ima najviše slobodnog vremena? Evo gdje su Hrvati

Indeks zajednički objavljuju The Heritage Foundation i Wall Street Journal, a ukupna ocjena za Hrvatsku niža je za 0.9 boda s pogoršanjima u kontroli državne potrošnje, fiskalnoj slobodi, monetarnoj slobodi i slobodi poslovanja.

FOTO Svijet nikada nije bio bogatiji: Gdje je Hrvatska?

Hrvatska tako zaostaje za ostalim zemljama u regiji, a ocjena joj je ispod regionalnog prosjeka. Od zemalja u regiji najbolje stoji Mađarska koja je na 51. mjestu, zatim Albanija na 54. mjestu, a Bugarska i Rumunjska su na 62. mjestu. Bolje od Hrvatske prema Indeksu ekonomskih sloboda su još Crna Gora koja je na 68. mjestu, i Slovenija koja je na 74. mjestu.

Najbolje ocjene Hrvatska je ostvarila na područjima monetarne slobode, slobode trgovine te slobode ulaganja, a najniže ocjene na području vlasničkih prava, slobode od korupcije i radne slobode.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene