Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor Milinovića i Bandića

Preko KB 'Sestre milosrdnice' financirat će se pet bolnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović i zagrebački gradonačelnik Milna Bandić održali su sastanak u Ministarstvu.

Na sastanku je dogovoreno prijelazno rješenje u kojem će pet gradskih bolnica biti financirane preko Kliničke bolnice 'Sestre milosrdnice' kako bi se održala njihova djelatnost te standard zdravstvene usluge za građane Grada Zagreba, priopćeno je iz Ministarstva zdravstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni" Baby boom u Zaboku - 5 Godina je dobro počela Baby boom u bolnici koju sve više biraju rodilje iz cijele Hrvatske: ''Nastojimo slijediti moderne trendove''

>> Devet zagrebačkih bolnica i formalno spojeno u četiri

Na sastanku, kojemu je bila tema nova mreža bolnica u Gradu Zagrebu, dogovoreno je prijelazno rješenje, do odluke zagrebačke Skupštine kojom će biti promijenjen organizacijski oblik sukladno mreži, da će pet gradskih bolnica: Dječja bolnica Srebrenjak, Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama (Goljak), Specijalne bolnice za plućne bolesti (Rockefellerova), Specijalna bolnica za psihijatriju djece i mladeži (Kukuljevićeva) i Psihijatrijska bolnica 'Sveti Ivan' (Jankomir) biti financirane preko KB 'Sestre milosrdnice' (Vinogradska) kako bi se održala njihova djelatnost te standard zdravstvene usluge za građane Grada Zagreba.

'Nova mreža jamči uštede'

U priopćenju se ističe da nova mreža jamči daljnje uštede u zdravstvenom sustavu, efikasnost, dizanje standarda zdravstvene zaštite, te sigurnost radnog mjesta djelatnicima, kao i da predstavlja dobar temelj unaprjeđenja zdravstvenog standarda građana Grada Zagreba.

Nepoštivanjem nove mreže bolničkog sustava i nepripajanjem bolnica zagrebačka Skupština dovela je u nepovoljan pravno-statusni položaj pet bolnica, i njihovu formalno-pravnu nemogućnost financiranja, budući se ne nalaze u novoj mreži, a time su dovedena u pitanje i radna mjesta, kao i provođenje zdravstvenih usluga koje se odvijaju u tim bolnicama za građane Grada Zagreba i šire, što Ministarstvo zdravstva, kako ističu, ne može dopustiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene