Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najvjerojatnije državljanka Poljske

Preko: Iz mora izvučeno beživotno tijelo mlađe ženske osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz mora kod Preka izvučeno je iz mora je izvučeno beživotno tijelo mlađe ženske osobe.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je o spasilačko-potražnoj akciji za nestalom ženskom osobom, poduzetoj u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Zadar u Zadarskom kanalu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragični susret Horor na godišnjem odmoru: Bračnom paru zatvorenici oteli jahtu, a njih bacili u more? "Riješili su ih se" Jahta Royal Romance Odvjetnici pojasnili Ruski bogataš tuži Hrvatsku: Traži više od 35 milijuna eura zbog blokade luksuzne jahte

Potraga za nestalom započela je u utorak 6. lipnja u 16:47 sati slijedom zaprimljenog poziva od strane C.D., voditelja motorne jahte imena "Gandalf", njemačke zastave, koji je službenike MRCC Rijeka obavijestio o muškarcu u moru kojega je izvukao na palubu i koji je u stanju šoka davao nesuvisle podatke o nestanku ženske osobe, navodno njegove prijateljice.

Odmah po zaprimanju poziva službenici LK Zadar u koordinaciji sa MRCC Rijeka pokrenuli su potražnu akciju u Zadarskom kanalu, a u koordinaciju je uključena i Pomorska policija Zadar. Obzirom da je potraga započela u drugome dijelu dana, MRCC Rijeka je u cilju da se iskoristi danje svijetlo u suradnji sa Obalnom stražom RH u potragu angažirala i zrakoplov tipa "Pilatus", koji je sa preletima područja potrage započeo u 18:15 sati, da bi već nakon pola sata dojavio o pronalasku plutajućeg tijela na poziciji sjeveroistočno od pretpostavljene pozicije nestanka.

Nedugo potom iz mora je izvučeno beživotno tijelo mlađe ženske osobe, najvjerojatnije nestale za kojom se i tragalo. Tijelo je preuzeto od strane policijskih službenika u daljnje postupanje, čime je potražna akcija okončana.

Lučka kapetanija Zadar u suradnji sa službenicima Pomorske policije provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Prema trenutno dostupnim podacima stradala ženska osoba najvjerojatnije je poljska državljanka, jednako kao i muškarac spašen iz mora, a prema čijim tvrdnjama je sa istom plovio zadarskim akvatorijem na gliseru dužine 8 metara, poljske zastave, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene