Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izražen optimizam

Pregovori o cijeni pšenice u tijeku, svi optimistični

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u tijeku su pregovori predstavnika poljoprivrednih proizvođača i Vlade vezani uz zahtjeve poljoprivrednika o otkupnoj cijeni pšenice od 1,25 kuna po kilogramu, a uoči sastanka, na ulasku u zgradu Ministarstva predstavnici obiju strana izrazili su optimizam.

Pregovori su zatvoreni za javnost, a kako se doznaje, u ime Vlade pregovore vode potpredsjednici Jadranka Kosor i Damir Polančec te ministri Ivan Šuker, Božidar Pankretić i Petar Čobanković. Pri ulasku na sastanak potpredsjednica Vlade Kosor okupljenim je novinarima na pitanje što očekuje od pregovora kratko odgovorila: ‘optimistična sam’. U ime poljoprivrednika pak na sastanak su u zgradu Ministarstva poljoprivrede ušli predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Željko Mavrović, predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Osječko-baranjske županije Ivica Miketek i predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo te predstavnici još 10-tak poljoprivrednih udruga.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca" Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili"

Uoči početka pregovora predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Željko Mavrović novinarima je izjavio kako među poljoprivrednicima vlada optimizam, jer im je dano obećanje i oni ‘ne sumnjaju u našu Vladu’. Poljoprivrednici traže otkupnu cijenu pšenice ovogodišnjeg roda od 1,25 kuna za kilogram te cijenu od 2,50 kuna po kilogramu za uljanu repicu, tvrdeći da je to donja granica ispod koje rade s gubitkom. U protivnom najavljuju prosvjede koji bi bili veći od prošlotjednih i uključivali bi blokadu graničnih prijelaza.

(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene