Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivana Pezo Moskaljov

PREGLED TJEDNA Sportaši vratili nacionalni ponos, a zemljom zavladao pravi predizborni El Dorado

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregled tjedna donosi Ivana Pezo Moskaljov.

Kakva berba medalja - najsjajnije igre za Hrvatsku! Pamtit će se hrvatske senzacije u Riu i Sarino koplje bačeno do zlatnih daljina kao i jedan, ali vrijedan Sandrin hitac kojim je pomela konkurenciju.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) TJEDNI PREGLED IVANE PEZO MOSKALJOV Odlazak Akija, Milanović i vojska, opoziv i trula jaja: "Bit će ovo godina debelih minusa" Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna ''USKOK i DORH, čini se, jedva uspijevaju pratiti 'plesne korake' u istragama koje vode''

Dobar vjetar u jedra imali su i Šime i Igor. Povijesnim zlatom okrunjen je njihov jedriličarski podvig. Velika je Tončijeva, ali i Filipova medalja kao i Blankin brončani skok. Pljesak zaslužuju i Barakude. Svi naši olimpijci, koji su nas razveselili i vratili ono malo nacionalnog ponosa. I hvala im na tome!

Počele izborne kampanje

Da će sada biti drugačije moraju uvjeriti glasače. Počeo je lov na glasove. Tri su tjedna do izlaska na birališta, a politički protivnici već obilaze Hrvatsku.

'Završili smo s eksperimentima, mislim da je to iskustvo iza nas. Možda smo kao društvo i kao stanka iz toga nešto naučili', kazao je predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković.

'Oni su super, super su, ali mi smo Eurosuper 98', rekao je predsjednik SDP-a, Zoran Milanović.

Veće plaće, manji porezi, nova radna mjesta, blokiranima oprost dugova, bolji standard. Pravi predizborni El Dorado. Izborni programi krcati su rješenjima, koja će preporoditi zemlju. Jesu li i ostvarivi? Novca odjednom ima za sve pa i prijevoz srednjoškolaca, što su ulaskom u Banske dvore htjeli ukinuti.

U politički izbornom ozračju stiže kaznena prijava sadašnjeg ministra Tomislava Panenića. Prethodnika Ivana Vrdoljaka optužuje za namještanje natječaja za različite projekte.

'Ovo je stvarni kriminal, organizirani koji nije dopustio jednaku utakmicu svima koji se javljaju', poručio je tehnički ministar gospodarstva, Tomislav Panenić.

Uništeno opasno meso

Uništeno je čak četiri i pol tone potencijalno opasnog i ilegalnog mesa zaplijenjenog protekli
tjedan. Životinje su eutanazirane. Nije mu se znalo podrijetlo. Nema dokaza o testiranju na trihinelu. Inspekcija misli da je riječ o domaćem mesu. No, građanima nitko ne može jamčiti da nešto od ovog nije završilo i u mesnicama.

Simbol besmisla rata

Prašnjav i krvav, gotovo nepomičnog pogleda. Snimka dječaka, spašenog iz ruševina, obišla je svijet. I iznova podsjetila na rat, koji u Siriji traje otkad se rodio, prije 5 godina. Mir nije upoznao. Omran mu je ime. Zbog njega i druge djece, Alep nam ne smije biti tako dalek i nevažan.

Krenite na španciranje

Omiški gusari i ove su godine, porazili moćnu mletačku vojsku. I na ušće Cetine privukli na tisuće gostiju i znatiželjnika. Ne zaobilazi se ni barokni Varaždin koji je oživio duh starih vremena. Pjeva se, pleše i sanjari... Zabava je zajamčena. Ako niste, krenite na španciranje.

Koji su još događaji obilježili tjedan na izmaku, pogledajte u VIDEU.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene